Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Καμία δέσμευση από την κυβέρνηση για χρηματοδότηση - προσωπικό

Τη μη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, σε κανένα από τα αιτήματα του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή, επισήμανε ο τελευταίος χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο δήμαρχος της Πάτρας σημείωσε πως επαναδιατυπώθηκε η συνολική θέση για την κρατική χρηματοδότηση, όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί το οξυμένο πρόβλημα των οικονομικών της Τοπικής Διοίκησης είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα. Μάλιστα, τόνισε πως σχετίζεται με τις στρατηγικές επιλογές, το δρόμο ανάπτυξης και τα συμφέροντα που αυτές υπηρετούν.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε πως «απαιτήσαμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου. Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους. Επίσης, την εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών. Εργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

Παράλληλα, είπε πως «θέσαμε το πιεστικό πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό, καταθέτοντας πλήρη φάκελο, με στοιχεία, για την άμεση πρόσληψη 551 εργαζομένων, ως μόνιμο προσωπικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών μας και ταυτόχρονα απαιτήσαμε μόνιμη και σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν και κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων». Μάλιστα, ο δήμαρχος εξέφρασε τη σαφή αντίθεσή του στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, που προβλέπει μείωση κατά 10% στις προσλήψεις συμβασιούχων, που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Οπως είπε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που έχει παραλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα θέματα και αιτήματα που τέθηκαν από τη δημοτική αρχή. «Είπε ότι βλέπουν θετικά το ζήτημα των 34 που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΠ και παραμένουν εκτός εργασίας. Δεν είμαστε αισιόδοξοι, γιατί όπως έχει επιβεβαιώσει η ζωή, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκές λύσεις και να ικανοποιήσει τα ώριμα λαϊκά αιτήματα».

Ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε πως «η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση αιτημάτων, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι λαϊκό συμφέρον η πλήρης κρατική χρηματοδότηση και η μόνιμη εργασία, γι' αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι στον ευρωμονόδρομο και στα κόμματα που τον υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ