Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Πολύχρωμη έκρηξη

«Κοπέλα σε τραπέζι»
«Κοπέλα σε τραπέζι»
Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (πάρκο Ελευθερίας), εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου (8μ.μ.) έκθεση ζωγραφικής της Αλίς Παπαδοπούλου - Τουρνικιώτη. Γυναικείες φιγούρες, γεμάτες ερωτισμό, οι «μούσες» της Αλίς Παπαδοπούλου - Τουρνικιώτη, θα παρασύρουν το θεατή σ' έναν κόσμο που κυριαρχεί το χρώμα, το φως και η ρομαντική διάθεση.

Οπως σημειώνει η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Αγγέλα Ταμβάκη, «... θα αναγνωρίσουμε, νομίζω, τους απόηχους της τέχνης του Ματίς και των Φωβ, που φιλτράρονται και ερμηνεύονται μέσα από μια εντελώς προσωπική οπτική. Η δημιουργική προσέγγιση και η ανταπόκριση της Αλίς στα διάφορα ερεθίσματα υπαγορεύονται γενικά από πολύ ελεύθερες επιλογές με οδηγό ένα αλάθητο καλλιτεχνικό ένστικτο... Οι γοητευτικές, γυναικείες μορφές διακρίνονται για την ευγένεια, την κομψότητα και την κάποια μελαγχολία, ενώ καμιά φορά συνδυάζονται με λουλούδια μέσα στα γνωστά και από τα παλαιότερα έργα της, εσωτερικά».

«... Οι γυμνές και πολύ στιλιζαρισμένες φιγούρες με τον ιδιότυπο ερωτισμό τους θυμίζουν κάποτε αφρικανικά γλυπτά από το χώρο της λεγόμενης "πρωτόγονης" τέχνης. Ο καινούριος αυτός κύκλος σηματοδοτεί μάλλον την αφετηρία ριζικά διαφορετικών μελλοντικών εξελίξεων».

Μετά την Αθήνα, η ζωγράφος θα παρουσιάσει τα έργα της (από τη δεκαετία του '70 έως σήμερα) σε έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 7/7 στην Υδρα, στο Ιστορικό Μουσείο του νησιού. Θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ