Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα με χρώμα

«Αγριοπούλουδα» της Μ. Πρέκα
«Αγριοπούλουδα» της Μ. Πρέκα
Ο χώρος τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45), υποδέχεται την καινούρια χρονιά με την καθιερωμένη πλέον ομαδική έκθεση «Χριστούγεννα με χρώμα». Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση, που εγκαινιάζεται αύριο (7.30μμ), περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, κόσμημα, κατασκευές, δημιουργίες σημαντικών καλλιτεχνών μας.

Οι έντονες θάλασσες στις ακουαρέλες του Π. Τέτση, συναντούν τις ερωτικές γυναίκες στις ελαιογραφίες του Τ. Κατσουλίδη και τα ελληνικά τοπία στις χαλκογραφίες του Π. Γράββαλου. Οι αναγεννησιακές μαντόνες με φύλλο χρυσού της Μ. Πρέκα, «συνομιλούν» με τους αγγέλους της Ζ. Σκιαδαρέση και τις γυναικείες φιγούρες του Δ. Μυταρά. Τα μικρογλυπτά σε μπρούντζο του Ν. Περαντινού και του Β. Μουστάκα, συντροφεύουν τις γλυπτικές συνθέσεις με πουλιά της Α. Λίτη. Ο ρεαλισμός στις ακουαρέλες του Δ. Καραβάκου, συναντά τη ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέουν τα έργα της Ντ. Αντωνακάτου, αλλά και τις σουρεαλιστικές συνθέσεις του Π. Ζουμπουλάκη.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με τις συνθέσεις των: Μ. Βενιού, Ρ. Σαρελάκου, Ι. Χατζηπαυλή, Α. Σκουλικίδη, Ι. Δρακούλη και Κ. Καρόσσο, αλλά και τις προτάσεις σε κόσμημα του Αλέξη Τέτση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ