Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδι με τον Σαίξπηρ

Για έξι μόνο παραστάσεις, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή (22/12, 9μ.μ.), στο θέατρο «Βαφείο» ο Αγγλος σαιξπηρικός ηθοποιός Τόνι Τσερτς, θα παρουσιάσει την παράσταση «A KINGDOM FOR A STAGE - 61 χρόνια με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ».

Ο Τόνι Τσερτς, βασικός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, ιδρυτικό μέλος και μόνιμος συνεργάτης του «Royal Shakespeare Company» πάνω από 28 χρόνια, παρουσιάζει στην παράσταση αυτή μια ανθολογία από μονολόγους του Σαίξπηρ, που σημάδεψαν την καριέρα του, από τον Λορέντζο στον «Εμπορο της Βενετίας» που έπαιξε το 1941 μέχρι τον Πρόσπερο στην «Τρικυμία» (2000).

Σ' αυτό το αυτοβιογραφικό θεατρικό ταξίδι, ο Τόνι Τσερτς θυμάται σοβαρά και χαριτωμένα περιστατικά της σαιξπηρικής του καριέρας και τα αναπαριστά με θεατρικό, αλλά και οικείο τρόπο, σαν να μιλά σε φίλους. Στη διαδρομή αυτής της θεατρικής αφήγησης βρίσκει αφορμή να αναπαραστήσει μοναδικά τα πρόσωπα και τους χαρακτήρες του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους ταυτοχρόνως, αλλάζοντας χίλιες όψεις, χίλιες εκφράσεις σε μια μόνο στιγμή, περιγράφοντας μια πορεία 61 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ