Σάββατο 7 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Σταματούν τη συνεργασία ασφαλείας με το Ισραήλ

ΡΑΜΑΛΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Η οικονομική ασφυξία που προκαλούν στην Παλαιστινιακή Αρχή οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις με την, εδώ και τρεις μήνες, παρακράτηση φόρων που συλλέγουν εκ μέρους των Παλαιστινίων, προκάλεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης την απόφαση των παλαιστινιακών αρχών να διακόψουν κάθε είδους συντονισμό και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ.

Παράλληλα, η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε άδεια από το Ισραήλ για την ανάπτυξη περιπόλων σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Οχθης προκειμένου «να εγγυηθούν το νόμο και την τάξη».

Ωρες μετά, το «θερμόμετρο» της έντασης ανέβηκε εκ νέου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν Παλαιστίνιος 22χρονος οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου έπεσε με ορμή σε Ισραηλινούς αξιωματούχους στη συνοικία Σέικχ Τζαράχ της πόλης, τραυματίζοντας τέσσερις συνοριοφύλακες και ένα διερχόμενο πολίτη. Το συμβάν έληξε με την καταδίωξη του Παλαιστινίου από τις ισραηλινές αρχές, τον τραυματισμό και τη σύλληψή του. Νωρίτερα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο ανατολικά της περιοχής Κχαν Γιουνίς στη Νότια Λωρίδα της Γάζας, ανοίγοντας εν ψυχρώ «προειδοποιητικά πυρά» κατά Παλαιστινίων αγροτών που φρόντιζαν τα χωράφια τους. Από τους πυροβολισμούς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ