Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη η πολιτική εξόρμηση σ' όλη τη χώρα
  • Κορύφωση για την Αθήνα στις 25/6 με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Αποφασιστικά, με πυρετώδεις ρυθμούς, οι ΚΟ του ΚΚΕ διεξάγουν εδώ και λίγες μέρες πλατιά πολιτική εξόρμηση, διαδίδοντας παντού την πρόσκληση του Κόμματος για «αγωνιστική συνεργασία και συσπείρωση», τα μηνύματα δε των πρώτων ημερών της εξόρμησης διαγράφουν ήδη την επιτυχή έκβασή της.

Κορύφωση της δραστηριότητας αυτής, στα πλαίσια της οποίας κάθε μέρα πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, σε χωριά και αστικά κέντρα, συνιστούν οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις-συζητήσεις που έγιναν και θα γίνουν κατά τόπους. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα, 25 του Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία», ενώ θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν κι άλλες σε μεγάλες πόλεις.

Στη λιτή, περιεκτική ανακοίνωση-πρόσκληση, που εξέδωσε το ΚΚΕ, με παραλήπτες τους εργάτες, τους νέους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους αλλά και τους μετανάστες, υπογραμμίζεται πως αν επιτευχθεί συνεργασία και συσπείρωση θα δοθεί «δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη. Τη δύναμη που μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την πολιτική επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Να ανοίξει δρόμο προς όφελος του λαού».

Στην Αχαΐα


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., όπου θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, το σωματείο τους και τη διοίκηση του εργοστασίου.

Στα Γιάννενα

H Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση την Τετάρτη 20 του Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα επίκαιρα πολιτικά προβλήματα και η πρότασή του για την ανάπτυξη της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης». Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ προγραμματίζει:

- Στις 20 του Ιούνη περιοδεία-συγκέντρωση στην πλατεία Κυμίνων με τον βουλευτή Α. Τζέκη.

- Στις 21 του Ιούνη συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου στη Νεάπολη στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος της ΚΕ.

- Επίσης, στις 21 του Ιούνη, στο πάρκο Μ. Πατρικίου στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ.

- Στις 25 του Ιούνη στο πάρκο Αγ. Θεράποντα, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Ζ. Λυμπερίδη.

- Στις 3 του Ιούλη στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Κόφφα, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οργανώνονται ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή.

- Στην Καβάλα, ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις διοργανώνει η ΝΕ, την Πέμπτη 21 του Ιούνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της παραλίας δίπλα στα φέριμποτ. Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενόψει της συγκέντρωσης, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά του νομού. Συγκεκριμένα, κλιμάκια στελεχών του Κόμματος τις επόμενες μέρες θα περιοδεύσουν σε Ποδοχώρι, Ν. Καρυά, Αγίασμα, Μεσορρόπη, Μουσθένη, Ζυγό, Λιμενάρια, Καλλιράχη, Ποταμιά και Παναγιά.

- Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση οργανώνει την επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 του Ιούνη, η ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσει η Σ. Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τετάρτη 27 του Ιούνη η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητή τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 28 του Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Φάρου, οργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θέμα της συγκέντρωσης η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ οργανώνει σειρά επισκέψεων, περιοδειών και ομιλιών σε χώρους δουλιάς, χωριά και πόλεις. Ετσι, το Σάββατο 16 του Ιούνη θα γίνουν συγκεντρώσεις στα χωριά Στέρνα, Πέπλο, Αρδάνιο. Την Τρίτη 19 του Ιούνη στα χωριά Κορνοφωλιά, Πύθειο, Προβατώνα, Κήπους. Την Τετάρτη 20 Ιούνη στο Ελληνοχώρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ(2022-07-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2021-12-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη(2005-06-14 00:00:00.0)
Εντονη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα(2001-06-26 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνεται σ' όλη τη χώρα(2001-06-22 00:00:00.0)
Εντονη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα(2001-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ