Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ

Στο φόντο των μεγαλειωδών λαϊκών κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό και τον τρομονόμο, αλλά και στο έδαφος μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης όλο το προηγούμενο διάστημα των κομματικών μελών, των φίλων του ΚΚΕ, των αγωνιστών που συσπειρώνονται στις γραμμές των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες η πλατιά πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να φτάσει παντού η πρόσκλησή του για «αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία».

Οι πυρετώδεις ρυθμοί στη δραστηριότητα των ΚΟ, ώστε να φτάσει το μήνυμα στα «αυτιά» κάθε εργάτη, αγρότη, μικρομεσαίου, στους άνεργους, στους συνταξιούχους και στη νεολαία της χώρας, συνιστά το καλύτερο «αντίδοτο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης - με την αμέριστη βοήθεια άλλων πολιτικών δυνάμεων και των αστικών ΜΜΕ - για συσκότιση των παρασκηνιακών διεργασιών που προωθούν με ταχύτητα τις αντιδραστικές αλλαγές σε μια σειρά τομείς και στο Ασφαλιστικό. Συνιστά τη δική μας απάντηση στην ίδια την επίθεση που δέχεται το Κόμμα, αλλά και το λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα η πρωτοπορία του.

Αυτές οι συνθήκες είναι που προσδίδουν επιτακτικό χαρακτήρα στην ανάγκη για άμεση επαφή με τον ελληνικό λαό. Ακριβώς, η ανταλλαγή απόψεων, η κατάθεση προβληματισμού, η μεταφορά πείρας από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν είναι τα ζητούμενα της πολιτικής εξόρμησης που κορυφώνεται σε κάθε περιοχή με μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις. Οπως επίσης και η εκλαΐκευση των θέσεων του ΚΚΕ, η ενημέρωση του λαού για ζητήματα που άπτονται άμεσα των εργασιακών, ασφαλιστικών αλλά και κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων του. Από την άποψη αυτή η πολιτική εξόρμηση, οι συγκεντρώσεις που διοργανώνονται, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως μια στενά κομματική υπόθεση.

Η πρόσκληση - πρόταση για «αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία για να δοθεί δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη», η δύναμη που μπορεί «να ανακόψει και να ανατρέψει την πολιτική επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα» και «να ανοίξει το δρόμο προς όφελος του λαού», πρέπει να γίνει υπόθεση και κτήμα του ίδιου του λαού. Του ελληνικού λαού, που καλείται σε κοινή δράση για την κλιμάκωση της λαϊκής πάλης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του τρομονόμου, της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και, συνολικά, της αντιλαϊκής πολιτικής. Των εργατών που καλούνται να προωθήσουν αποφασιστικά την ταξική αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης, την κοινωνική συμμαχία με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τη νεολαία, στη γραμμή της διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους. Πρωτίστως σ' αυτούς που συναντήθηκαν μαζί στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, τον τρομονόμο, στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Σε όλους όσους συνάντησε στην επίμονη προσπάθειά του για ενημέρωση για τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ανάπτυξη και κλιμάκωση του αγώνα. Τους καλεί αυτή την κρίσιμη ώρα να μετατρέψουν τη δυσαρέσκειά τους σε ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να αποδυναμώσουν τα κόμματα που την εκφράζουν και την υπηρετούν. Τους καλεί να εκφράσουν έμπρακτα αυτή τους τη διαφωνία, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και διαμορφώνοντας ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Αυτή του την πρόταση, τη μόνη ικανή να φέρει το λαό στο προσκήνιο, ως διαμορφωτή των εξελίξεων, το ΚΚΕ, στα πλαίσια της πολιτικής του εξόρμησης, την καταθέτει ξανά ενώπιόν του και αισιοδοξεί πως όχι μόνο απλά θα εντυπωθεί στις λαϊκές συνειδήσεις μα και πώς θα γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ