Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Τέλος Ιούνη οι αυξημένες άδειες

Το θέμα των νέων συχνοτήτων των ραδιοφωνικών σταθμών του Λεκανοπεδίου συζητήθηκε χτες στην Επιτροπή Αποτίμησης της Τεχνολογίας, όπου οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες (Βούλγαρης, Αθανασάκης) επανέλαβαν ότι τέλος Ιούνη θα έχει λήξει το ζήτημα. Η λύση θα δοθεί με βάση το πόρισμα καθηγητών των Πολυτεχνείων, σύμφωνα με το οποίο στο Λεκανοπέδιο μπορούν να εκπέμψουν 35 με 39 σταθμοί.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει το έθεσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης - είναι πως για τον αριθμό των 39 οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα εκπέμπουν 33 σταθμοί από την Πάρνηθα και 6 από τον Υμηττό και άρα γεννάται θέμα ποιοι θα μείνουν στον Υμηττό και ποιοι θα πάνε στην Πάρνηθα. Οπως τόνισε ο βουλευτής, γεννάται θέμα πώς θα επιλεγούν και με ποια κριτήρια κάποιοι σταθμοί θα μείνουν και κάποιοι θα μετακινηθούν και γι' αυτό πρέπει ή όλοι να πάνε στην Πάρνηθα ή όλοι να μείνουν στην Υμηττό.

Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε επίσης ότι το πόρισμα των επιστημόνων που προτείνουν τη λειτουργία μέχρι 39 σταθμών αποδείχνει περίτρανα ότι με την αρχική απόφαση για τη λειτουργία 28 σταθμών και το κλείσιμο των υπόλοιπων φάνηκε ότι η κυβέρνηση ήθελε να παίξει άλλου είδους παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ