Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΟΓΕ τιμά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, η κεντρική εκδήλωση

Να τιμήσουν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, διεκδικώντας τη ζωή που τους αξίζει και τους στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες η ΟΓΕ. Η κεντρική εκδήλωση της ΟΓΕ θα γίνει την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Παράλληλα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα σχεδιάζουν δεκάδες πρωτοβουλίες.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ υπενθυμίζει πως η 8η Μάρτη είναι η φωνή των υφαντριών της Νέας Υόρκης του 1857 «που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες δουλειάς στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες». Η φωνή «της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος, Κλάρα Τσέτκιν, και των σοσιαλιστριών της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των Αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου και στον αγώνα τους».

«Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!», τονίζει μεταξύ άλλων η ΟΓΕ και συνεχίζει: «Μας λένε ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, άρα δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, δηλαδή να δεχόμαστε με "αξιοπρέπεια" τα δεσμά της. Εχουμε συνείδηση ότι ο εργαζόμενος λαός παράγει όλο τον πλούτο. Δεν ανεχόμαστε την εκμετάλλευση και την καταπίεση! Μαχητικά διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ενα χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους. (...)

Δεν είμαστε μόνες μας! Από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, υπερνικώντας το φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, παίρνουμε μέρος στην Κοινωνική Συμμαχία ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Δουλεύουμε σταθερά για την κοινή δράση με τις γυναίκες των χωρών της ΕΕ, όλων των ευρωπαϊκών λαών, για να δυναμώσει το πανευρωπαϊκό κίνημα κατά των επιλογών και των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ. Η εναντίωση και σύγκρουση με την ΕΕ των μονοπωλίων είναι μονόδρομος για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών, λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ