Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Σε κάθε εφημερία γίνεται «μάχη»

Οπως σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, έτσι και στο Αττικόν, η εφημερία αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τη γύμνια σε προσωπικό και τις μεγάλες ελλείψεις (φώτο αρχείου)
Οπως σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, έτσι και στο Αττικόν, η εφημερία αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τη γύμνια σε προσωπικό και τις μεγάλες ελλείψεις (φώτο αρχείου)
Οπως σε όλα τα νοσοκομεία, έτσι και στο «Αττικόν», το μέγεθος των προβλημάτων και των ελλείψεων γίνεται περισσότερο εμφανές τις μέρες που υπάρχει εφημερία, δηλαδή κάθε τέταρτη μέρα. Το γειτονικό «Αγία Βαρβάρα», εκτός από εξειδικευμένο νοσοκομείο για τις λοιμώξεις που ήταν πριν κλείσει, είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και άλλα περιστατικά, όπως για παράδειγμα παθολογικά. Τώρα που δεν υπάρχει, ένας επιπλέον μεγάλος όγκος ασθενών έχει μεταφερθεί στο «Αττικόν».

Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η κατάσταση που επικρατεί, αρκεί να πούμε ότι τις μέρες που εφημερεύει το «Αττικόν», έρχονται σε αυτό όλα τα περιστατικά της Δυτικής Αθήνας, του Θριασίου και του Πειραιά, αφού το αμέσως κοντινότερο σε αυτές τις περιοχές νοσοκομείο που εφημερεύει είναι ο «Ευαγγελισμός». Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη ότι σε κάθε εφημερία εξετάζονται στα επείγοντα το λιγότερο 1.000 ασθενείς, όπως μας είπαν γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Φυσικά, το προσωπικό που υπάρχει δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν τέτοιο αριθμό ασθενών. Αποτέλεσμα είναι ο μέσος χρόνος αναμονής, για να δει ο ασθενής το γιατρό σε μέρα εφημερίας, να φτάνει και τις 4 ώρες! Στη συνέχεια, βέβαια, μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις, όπως αξονική, όπου επίσης υπάρχει μεγάλη αναμονή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις παθολογικές ειδικότητες, όπου χρειάζεται πιο δύσκολη διαγνωστική προσέγγιση. Εκεί ο ασθενής έρχεται το πρωί και φεύγει το βράδυ», μας λένε οι γιατροί.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην έλλειψη νοσηλευτών: Σε κάθε εφημερία υπάρχουν 2-4 τραυματιοφορείς για όλο αυτόν τον κόσμο. Το πιο συνηθισμένο είναι οι ίδιοι οι συγγενείς να αγανακτούν από την αναμονή και να πηγαίνουν το φορείο μόνοι τους στην κλινική. Αυτό το πρόβλημα, η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να το κουκουλώσει, φέρνοντας σχολικούς φύλακες μέσω της «κινητικότητας» για να γίνουν τραυματιοφορείς!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ