Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες

Ολο το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αττικόν». Συμβολικοί αποκλεισμοί στα ταμεία του νοσοκομείου και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση έχουν γίνει πολλές φορές από τους εργαζόμενους του «Αττικόν», με αιχμή τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της οριακής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Από κοινού με άλλους φορείς, πριν από λίγους μήνες, οι εργαζόμενοι διοργάνωσαν συλλαλητήριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής και τα ψυχιατρεία. Επίσης, Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της περιοχής διοργάνωσαν στο παρελθόν ενημερωτική εκδήλωση στο Χαϊδάρι σχετικά με το «Αττικόν».

Καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη αγώνων έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο «Αττικό». Αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα και την πραγματική τους αιτία, αλλά και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η πάλη για να αναβαθμιστούν άμεσα οι υπηρεσίες Υγείας για τα λαϊκά στρώματα της Δυτικής Αττικής, αλλά και για να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν για να βγει ο αγώνας των εργαζομένων έξω από το νοσοκομείο, να δυναμώσει η κοινή δράση με τους ασθενείς, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της περιοχής, πάνω στο αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου, για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό επιτάσσουν σήμερα οι λαϊκές ανάγκες, αλλά και η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η ολόπλευρη ικανοποίηση του δικαιώματος του λαού στην Υγεία επιτάσσει την κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας, την αυξημένη, στο ύψος των πραγματικών αναγκών, χρηματοδότηση του συστήματος της Υγείας από το κράτος. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, είναι αναγκαίο να στελεχωθεί πλήρως το «Αττικόν» με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως επίσης να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», με πλήρη στελέχωση.

Πρέπει, επίσης, άμεσα και με ευθύνη του κράτους, να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αφορούν στη συντήρηση στον κομβικό τεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου (όπως, για παράδειγμα, ο μαγνητικός τομογράφος) και αφοπλίζουν το νοσοκομείο από σειρά υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ