Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΒΟΛΟΣ: Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από σωματεία και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει, σήμερα, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΚΑ Βόλου και θα καταθέσει υπόμνημα προς το υπουργείο Εργασίας ενάντια στις εμπρηστικές δηλώσεις του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιά, για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους με επιπλέον φορολόγηση στο φόρο εισοδήματος, που αποδεικνύουν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει το ξήλωμα του Ασφαλιστικού με βάση τις επιταγές της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία της βιομηχανίας απορρυπαντικών και καλλυντικών DONPOL ΑΕ, η οποία χτες, Πέμπτη 19/2, προχώρησε σε άλλες τρεις απολύσεις, τη στιγμή που βρισκόταν σε συζητήσεις με το συνδικάτο για την ακύρωση προηγούμενης απόλυσης. Στο μεταξύ, μέσα από την παρέμβαση του συνδικάτου και την πίεση που ασκήθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η εργοδοσία αναγκάστηκε να αυξήσει το μεροκάματο των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων κατά 2 ευρώ, καθώς και την υπερωρία κατά 0,4 ευρώ/ώρα, να δηλώνει τις υπερωρίες, να λάβει ορισμένα μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στο χώρο δουλειάς, να προσλάβει γιατρό εργασίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Ανέργων Κέντρου, Τούμπας, Συκεών και Χαριλάου. Απαίτησαν πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων ΙΚΑ των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι απ' το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

«LIDL»: Την εργοδοσία του «LIDL» καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση στο Ν. Αττικής, για την προσπάθεια παρεμπόδισης περιοδείας μελών των ΔΣ στις αποθήκες της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής, την Τετάρτη. Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο στελέχη της εταιρείας μόλις αντιλήφθηκαν ότι εκπρόσωποι των σωματείων ήταν στο χώρο και μοίραζαν ανακοινώσεις παρενέβησαν, επικαλούμενοι ο ένας τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και ο άλλος ότι πρέπει να ειδοποιείται όταν έρχονται τα σωματεία!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Να πάρει πολιτική απόφαση για να μείνουν στη δουλειά τους οι εφτά εργαζόμενοι του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, που σύμφωνα με την έκθεση - «γκιλοτίνα» του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πρέπει ν' απολυθούν, ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ζητάει ακόμα να επαναπροσληφθούν οι υπόλοιποι που έχουν απολυθεί.

ΛΑΡΙΣΑ: Με αφορμή την απόφαση για λειτουργία κι άλλου σταθμού διοδίων στην Εθνική Οδό στα όρια του Νομού Λάρισας (παράκαμψη Μακρυχωρίου), αλλά και τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων για μεταφορά κάποιου από τους σταθμούς εκτός των ορίων του νομού, ή και για μικρή μείωση της τιμής, σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, που είναι πάγιο αίτημά του, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org