Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ - ΓΣΕΕ
Ανοχή και αναμονή καλλιεργεί η συνδικαλιστική πλειοψηφία

Να αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές των ψίχουλων καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ

Τη στήριξή της και σε αυτή την κυβέρνηση εξέφρασε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη. Στη συνάντηση, ο υπουργός αναμάσησε τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης γύρω από το μεγάλο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές επιμέρους ρυθμίσεις, ενώ αφήνει ανέγγιχτο όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των τελευταίων χρόνων.

Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο να δηλώσει την ικανοποίησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο υπουργός μας είπε ότι αναλαμβάνει, μας βρίσκουν ικανοποιημένους. Είναι στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων που είχε θέσει η ΓΣΕΕ όλη την προηγούμενη περίοδο, των μεγάλων εντάσεων».

Στον αντίποδα αυτού του κλίματος ανοχής και αναμονής που επιχειρεί να καλλιεργήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ήταν οι διαπιστώσεις αλλά και τα πολιτικά συμπεράσματα που αποκόμισε από τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνάντησης, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η σημερινή (χτεσινή) συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο σε σχέση με όσα γνωρίζαμε από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, "η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη", δηλαδή ουσιαστικά με βάση την ανταγωνιστικότητα και τους δημοσιονομικούς στόχους που επιβάλλουν οι συμφωνίες και οι συνθήκες της ΕΕ.

Η συνεχής επίκληση της μη εφαρμογής του "mail Χαρδούβελη" αποτελεί άλλοθι, ώστε να μείνει άθικτος ο πυρήνας των ανατροπών που τσάκισε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, διέλυσε τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, οδήγησε σε τεράστιες απώλειες στις συντάξεις, καταλήστευσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές των ψίχουλων και δε συγκρουστούν συνολικά με την πολιτική των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών κατευθύνσεων και νόμων, ελπίδα και προοπτική δε θα μπορεί να υπάρξει.

Το ΠΑΜΕ, κόντρα στη συναινετική γραμμή της ΓΣΕΕ που και σήμερα συντάχθηκε πίσω από την κυβέρνηση, παραμένει αταλάντευτα σταθερό στα αιτήματα άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org