Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Βδομάδα αφιερωμάτων...

Βδομάδα πλούσια σε ενδιαφέροντα αφιερώματα όπως το Φεστιβάλ κινηματογράφου «Για την Εθνική Αντίσταση» που εγκαινιάζεται απόψε στον κινηματογράφο «Στούντιο» της πλατείας Αμερικής, με ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ. Σήμερα Πέμπτη, ημέρα αφιερωμένη στην Αλίντα Δημητρίου και τα ντοκιμαντέρ «Η ζωή στους βράχους» (2009) με θέμα τις γυναίκες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ώρα προβολής 18.30 και «Θέατρο στο βουνό» (1985) που προβάλλεται στις 20.15 το βράδυ.

Επίσης, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας φιλοξενεί από σήμερα έως και την Τετάρτη 25 του Φλεβάρη, την 4η Βδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου. Στην εκδήλωση θα προβληθούν με ελληνικό και αγγλικό υποτιτλισμό 16 ταινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ και δύο μικρού, από 9 αφρικανικές χώρες. Η είσοδος σε όλες τις προβολές του αφρικανικού σινεμά είναι ελεύθερη στο κοινό. Απόψε, τα εγκαίνια της εκδήλωσης, στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης, με την προβολή στις 8 το βράδυ της νιγηριανής ταινίας «1η Οκτώβρη» (2014, 144') παρουσία του σκηνοθέτη Κούνλε Αφολαγιάν. Πρόκειται για συναρπαστικό κοινωνικό δράμα τοποθετημένο στο μεταίχμιο της μετάβασης από τη βρετανική διακυβέρνηση στην εθνική ανεξαρτησία της Νιγηρίας. Για απόψε, είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η τουρκική «Χειμερία νέρκη» (2014) του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν μπαίνει απόψε στην τρίτη βδομάδα προβολής. Στο «Αστυ» και το «Πτι Παλαί» στις 17.20 και 20.45...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ