Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Επικοινωνία με Τσίπρα για το μείγμα διαχείρισης που βολεύει τα μονοπώλια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα είχε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μετά από τα αποτελέσματα του προχτεσινού Γιούρογκρουπ, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο, με το ίδιο αντικείμενο.

Από το Ποτάμι σημειώνεται ότι «στήριξε και θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση. Ομως οι καθυστερήσεις, οι μεγαλοστομίες και η απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά».

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο», συμπληρώνουν με νόημα. Αλλωστε από το Ποτάμι κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό να μη φοβηθεί το συμβιβασμό με τους «εταίρους» και τη λήψη αντιλαϊκών δεσμεύσεων απέναντί τους, καθώς αυτές θα υπερψηφιστούν στη Βουλή και από τους βουλευτές του Ποταμιού.

Παραπέρα, εκφράζοντας τα ζητούμενα των ντόπιων μονοπωλίων στις τωρινές συνθήκες, σε ανακοίνωση του Ποταμιού τονίζεται: «Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αλλά να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η "γέφυρα", αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org