Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σε πλήρη ανάπτυξη η επέμβαση που συντονίζει στην Αφρική

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η «Ευρωπαϊκή Ειρηνευτική Δύναμη» της ΕΕ, EUFOR RCA που δρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα εμφύλιες συγκρούσεις που προηγούμενα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν, και η οποία συντονίζεται από το ευρωενωσιακό στρατηγείο της Λάρισας.

Αυτήν τη στιγμή, στο πλαίσιο της EUFOR RCA - της «πλέον σημαντικής από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ (σ.σ: υπάρχουν συνολικά 16 αποστολές), καθόσον πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση της ΕΕ με στρατεύματα ανεπτυγμένα στο έδαφος», όπως τονίζουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές - έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Φινλανδική Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ιταλικό Τμήμα Μηχανικού, γαλλικές και γεωργιανές Δυνάμεις Πεζικού, ισπανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και Μεικτή Μονάδα Στρατο-Χωροφυλακής, που αποτελείται από πολωνικά, ισπανικά και γαλλικά τμήματα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση «πέτυχε» (για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης και της προσπάθειάς της για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσα και από την στρατιωτική διπλωματία) οι δυνάμεις αυτές να συντονίζονται από το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων ΕΕ» (ΕΣΕΕ) που εδρεύει στην έδρα της Α' Στρατιάς, στη Λάρισα. Για το σκοπό αυτό έδωσε μέσα και προσωπικό.

Στο πλαίσιο της «συνέχειας του κράτους» για την οποία διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ήδη από τον Οκτώβρη 2014, η επιχείρηση συνεχίζει να συντονίζεται από τη Λάρισα, προκειμένου να εδραιωθούν ευρωενωσιακά μονοπώλια σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση στο κέντρο της αφρικανικής ηπείρου και πλούσιο ορυκτό πλούτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΑΤΟικό ορμητήριο και μαγνήτης κινδύνων για το λαό η περιοχή(5/12/2019)
Παράτες ενώ η επέμβαση στην Αφρική συνεχίζεται(20/3/2015)
Συνεχίζεται η στρατιωτική παρουσία και δράση της ΕΕ(17/3/2015)
Ανταλλαγή «τεχνογνωσίας» στην οργάνωση ιμπεριαλιστικών αποστολών(26/7/2014)
Αποστολή του ευρωστρατού για την εξασφάλιση των μονοπωλίων(4/5/2014)
Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων(16/4/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org