Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ - Ο - ΠΡΕΝΣ.-- Μια τραγωδία συνέβη χτες τις πρωινές ώρες στη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αϊτή. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία, όταν το άρμα στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι που ήταν πάνω στο άρμα να βρουν το θάνατο, όπως και άλλοι που ήταν κοντά του. Συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί.

ΜΟΣΧΑ.-- Την ποινή τρεισήμισι ετών φυλάκισης με αναστολή επιβεβαίωσε χτες δικαστήριο της Ρωσίας κατά του λεγόμενου μπλόγκερ κατά του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Αλεξέι, όπως και ο αδελφός του Ολεγκ, καταδικάστηκαν πέρσι για υπεξαίρεση 30 εκατομμυρίων ρουβλίων - σχεδόν 500.000 δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες - από δύο επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων μια θυγατρική της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών Yves Rocher.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το AIDS παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου μεταξύ νέων έως 19 ετών σε χώρες της Αφρικής, ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, στη διάρκεια εκδήλωσης ενημέρωσης για το AIDS στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου καταρτίστηκε φιλόδοξο πλάνο για τη μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV κατά 75% ως το 2020.

ΤΟΚΙΟ.-- Ακυρώθηκε χτες το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει οι ιαπωνικές Αρχές νωρίτερα, μετά από το σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός στις βορειοανατολικές περιοχές.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τη διπλή υπηκοότητα σε πολίτες για τους οποίους οι Αρχές υποψιάζονται ότι εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές» πράξεις. Σήμερα, η χώρα αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα. Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ