Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Δήλωση του πρέσβη της Παλαιστίνης για το Ισραήλ

Μιλώντας προχτές στην τελετή παράδοσης της βοήθειας που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ενωση Παλαιστινίων Εργατών και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, σχετικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους αλλά και τις σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Απευθυνόμαστε στους διεθνείς οργανισμούς που ζητούν την αναγνώριση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και Παλαιστινιακό κράτος να υπογράψουμε κι εμείς τις διεθνείς συμβάσεις. Μία από αυτές είναι η σύμβαση της Ρώμης. Με την υπογραφή της θα έχουμε το δικαίωμα να συμμετάσχουμε ως μέλος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Στόχος μας είναι, και εργαζόμαστε σκληρά γι' αυτόν, η αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από διάφορα κράτη. Ευχόμαστε αυτό να γίνει σύντομα και από τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και ευχόμαστε οι χώρες που θα το κάνουν να μην πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με μία κατοχική δύναμη. Οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Ελλάδας στην Κύπρο ότι θα υπάρξουν στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δεν μας ικανοποιούν. Υπάρχουν διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου που απαγορεύουν να υπάρχουν ασκήσεις και στρατιωτικές συναλλαγές με κάποιο κράτος που πράττει εγκλήματα πολέμου. Ελπίζουμε πάντα να ξανασκεφτούν αυτήν την πολιτική. Αυτές οι πολιτικές εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβαδίζουν με τις σκέψεις, με τις αρχές, με τη θέληση του ελληνικού λαού. Σίγουρα δεν επεμβαίνουμε στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, αυτό που ζητάμε πάντα είναι να εργαστούμε από κοινού στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ