Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Αποχώρησαν χτες απ' τη ΛΔ Κορέας οι τέσσερις επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας προκαλώντας την απογοήτευση της Μόσχας και την προτροπή του Πεκίνου για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Εκρηξη σε πλοιάριο με περίπου 50 οικονομικούς πρόσφυγες ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων, τον τραυματισμό δεκάδων ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι φαρμακοβιομηχανίες «GlaxoSmithKline» και «Pfizer» ανακοίνωσαν χτες πως θα προβούν στην από κοινού συγκρότηση μίας νέας εταιρείας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα για τη δημιουργία νέων, αποτελεσματικότερων φαρμάκων για το AIDS.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Συνεχείς κλυδωνισμούς δέχεται η κενυάτικη κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανάμεσα στο κόμμα του προέδρου Μουάι Κιμπάκι και σ' εκείνο του πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα. Ο τελευταίος αποχώρησε χτες απ' τις κυβερνητικές συσκέψεις καταγγέλλοντας ότι η συμφωνία συγκυβέρνησης καρκινοβατεί...

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Υποστηριχτές των μεγαλύτερων κομμιάτων της αιθιοπικής αντιπολίτευσης διαδήλωσαν χτες στην πρωτεύουσα της χώρας ζητώντας την απελευθέρωση της ηγέτιδας αντιπολιτευόμενου κόμματος, Μπιρτούκαν Μεντέξα που εκτίει ισόβια κάθειρξη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου 1.200 καινούρια διαβατήρια με βιομετρικά δεδομένα σε ισάρριθμούς Κοσσοβάρους Αλβανούς εξέδωσαν το τελευταίο διάστημα οι σερβικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντάνας», του Βελιγραδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ