Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

Την ίδια «δοκιμασμένη» πλειοψηφία της προηγούμενης διοίκησης επανεξέλεξαν, προχτές, στη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό των Ενώσεων Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ) και Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΜ-Θ). Συγκεκριμένα, στη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ εκλέχτηκαν:

Από την ΕΣΗΕΑ οι: Κώστας Γκοτσίνας, Ορέστης Φαράκος, Βασίλης Καζάκος, Ελένη Σπανοπούλου και Κώστας Κατραμάδος. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ εκλέγεται ο Μανώλης Μηλαράκης, ενώ από την ΕΠΗΕΜ-Θ εκλέγεται ο Ανδρέας Βαραχίδης. Παρατράγουδα, ωστόσο, σημειώθηκαν στις εκλογές των δύο μελών της ΕΠΗΕΑ (εκλέχτηκαν οι Ελένη Ραπτοπούλου και Κώστας Νικόλτσιος), όπου οι εκλογές έγιναν από διμελή εφορευτική επιτροπή, χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου όπως επιβάλλεται από το καταστατικό. Μάλιστα, τα δύο αυτά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής απαγόρευσαν και στους υποψηφίους να παραβρίσκονται κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων ζητώντας τους να στείλουν... εκπροσώπους τους! Κι αυτό, ενώ πρόκειται για μεμονωμένες υποψηφιότητες που περιλαμβάνονται σε κοινή λίστα και όχι σε παραταξιακά ψηφοδέλτια.

Καταγγέλλοντας σαν πρωτοφανείς αυτές τις αντικαταστατικές ενέργειες ο υποψήφιος Βαγγέλης Γκιλάκης κατέθεσε ένσταση ακυρότητας των εκλογών, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ουσιώδεις λόγους ακυρότητας των εκλογών».

Τέλος, στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ εκλέχτηκαν, από την ΕΣΗΕΑ, οι Β. Πετρομανιάτης και Αρης Καρρέρ και Μ. Πρωτολάτης από την ΕΠΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ