Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Προς νέες κινητοποιήσεις για ΣΣΕ

Συνολικά οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ προχωρούν άμεσα σε ενιαίο συντονισμένο αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις, για την αντιμετώπιση των πολλών και συσσωρευμένων προβλημάτων, απαντώντας στις νέες προκλήσεις των εργοδοτών των ΜΜΕ, αλλά και για το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην αντικειμενική - δημοκρατική ενημέρωση.

Αυτό αποφασίστηκε προχτές σε νέα σύσκεψη εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιείται συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και, στη συνέχεια, του Μεικτού Συμβουλίου (με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΜΜΕ) για τη συγκεκριμενοποίηση της αγωνιστικής τακτικής του κλάδου.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλθηκε η απαράδεκτη κωλυσιεργία από την πλευρά των εργοδοτών, που είναι υπεύθυνοι για τη μη υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων στους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους. Σχετικά καταγγέλθηκε και το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που επιχειρείται να δημιουργηθεί από την εργοδοσία, με τις συνεχιζόμενες και απειλούμενες απολύσεις που πλήττουν ευθέως το πρώτιστο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, το δικαίωμα στην εργασία.

Για τον καλύτερο συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη ενιαίας έκφρασης και δράσης, μέσα από μια κοινή για όλους τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο συνδικαλιστική οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ