Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ/Ξ «ΚΑΛΑΜΟΣ»
Σιγή πληροφόρησης για νεκρό και ζωντανούς

Συγκεχυμένες ήταν μέχρι και χτες το απόγευμα οι πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την ένοπλη επίθεση που εκδηλώθηκε τη νύχτα της περασμένης Τρίτης στο Δ/Ξ «ΚΑΛΑΜΟΣ», με σημαία Μάλτας, με 23 ναυτεργάτες πλήρωμα, ανάμεσά τους 10 Ελληνες, το οποίο βρίσκεται σε λιμάνι της Νιγηρίας.

Το μόνο που βεβαιώθηκε ήταν ότι ομάδα περίπου 10 οπλισμένων ατόμων επιτέθηκε στο πλοίο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά των «αγνώστων» ο Ελληνας υποπλοίαρχος, να απαχθούν 3 ναυτεργάτες και συγκεκριμένα 2 Ελληνες και ένας Πακιστανός, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Μέχρι το απόγευμα δε δινόταν καμία απάντηση από το υπουργείο, ακόμα και στο αυτονόητο ερώτημα αν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις και αναφορές από τις αρχές τις Νιγηρίας σχετικά με το περιστατικό. Η απάντηση ήταν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο ωστόσο ολόκληρη τη μέρα χτες δεν είχε βγει ανακοίνωση. Καμία επίσημη πληροφορία δε δινόταν και από την πλευρά της εταιρείας «Aeolos Management» του ομίλου Εμπειρίκου, στην οποία ανήκει το πλοίο, πέρα από διάφορες ανεπίσημες πληροφορίες ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για την απελευθέρωση των 3 ναυτεργατών.

Η βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρο Δρίτσα, προκειμένου να ενημερωθεί για την ασφάλεια του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «ΚΑΛΑΜΟΣ», που δέχτηκε επίθεση ενόπλων πειρατών, καθώς επίσης και για τους τρεις απαχθέντες και για τις συνθήκες θανάτου του Ελληνα υποπλοίαρχου. Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια του Κόμματος στους οικείους του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ