Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Στηρίζει την κυβέρνηση για τα «ματωμένα» πλεονάσματα

Ανοιχτό αφήνει και το ενδεχόμενο ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης

Πλήρη στήριξη παρέχει το Ποτάμι στη δέσμευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνέχιση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ματώνουν το λαό, καθώς συνδέονται με την παραπέρα διάλυση των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών, και στην επιβολή πληθώρας αντιλαϊκών φόρων.

Μιλώντας χτες στη ΝΕΡΙΤ, ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας του Ποταμιού Θ. Σκόκος ζήτησε να «πάμε στις λογικές λύσεις, ώστε να μειωθεί το χρέος», ζήτημα που ιεραρχούν ψηλά στις προτεραιότητές τους τα ντόπια μονοπώλια καθώς έτσι θα απελευθερωθούν πρόσθετα κονδύλια για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Πρόσθεσε δε, πως «κλειδί» τόσο για τη μείωση του χρέους, όσο και για το τέλος του μείγματος λιτότητας, είναι τα «πρωτογενή πλεονάσματα».

Κληθείς δε, ο Θ. Σκόκος να σχολιάσει τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι, τις επόμενες μέρες στη Βουλή, είπε: «Εφόσον οι προγραμματικές δηλώσεις είναι σε μια κατεύθυνση που θα καθορίσει μια πορεία οριστικής εξόδου από την κρίση, θα στηρίξουμε».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις που κάνει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση, «διότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης αφορά όλους μας», όπως είπε. «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ζητάει χρόνο προσαρμογής των εξαγγελιών του στην πραγματικότητα», συμπλήρωσε, εκτιμώντας επίσης ότι «η κυβέρνηση κάνει μια στροφή προς το ρεαλισμό».

Αλλά και η διευθύντρια Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Ποταμιού, Oντίν Λιναρδάτου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» εμφανίστηκε περιχαρής για τις καλύτερες προσαρμογές του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητούμενα του κεφαλαίου λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει τόσο πολύ μεγάλη στροφή ή αν όχι ο ίδιος - γιατί το σχέδιό του δεν το γνώριζε κανένας από πριν -, γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο κούρεμα του χρέους και ειδικά στη μείωση της ονομαστικής του αξίας, νομίζω ότι μόνο θετικό είναι. Είναι καλό, δηλαδή, να προσεγγίζουμε την πραγματικότητα...».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «είναι προφανής η προσπάθεια στροφής της κυβέρνησης προς το ρεαλισμό. Δεν είναι κακή. Τη χαιρετίζουμε όλοι». Παράλληλα ζήτησε «να κάνουμε μερικές παραδοχές. Πρώτον, ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια. Δεύτερον, ότι θα γίνει νέα συμφωνία και θα υπάρξει εποπτικός έλεγχος». «Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι μια άλλη συμφωνία θα υπάρξει με τους δανειστές. Εκτιμώ ότι αυτή δεν θα απέχει πολύ από τον ρεαλισμό που πρέπει να διακρίνει μια χώρα που δανείζεται, απέναντι στους πιστωτές της», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ