Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγει σήμερα η Βουλή

Με την τελετή της ορκωμοσίας των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 25 Γενάρη, αρχίζει, σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, τις εργασίες της η νέα Βουλή. Αύριο Παρασκευή θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, που όπως προβλέπεται από τον κανονισμό θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις. Συγκεκριμένα, στην πρωινή συνεδρίαση θα εκλεγεί ο πρόεδρος και στην απογευματινή θα εκλεγούν τα μέλη του προεδρείου.

Το Σάββατο 7/2, την Κυριακή 8/2 και τη Δευτέρα 9/2 θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Στις 13 Φλεβάρη θα ακολουθήσει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται οι ψήφοι 180 βουλευτών. Αν δεν επιτευχθεί η προεδρική εκλογή σε αυτήν, μετά από 5 μέρες θα γίνει δεύτερη ψηφοφορία όπου πλέον απαιτούνται 151 ψήφοι. Αν και πάλι δεν εκλεγεί ΠτΔ (ενδεχόμενο ουσιαστικά μόνο θεωρητικό, δεδομένης της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), ακολουθεί τρίτη ψηφοφορία οπότε Πρόεδρος εκλέγεται και με σχετική πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ