Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται τα ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή της συνεδρίαση, μετά από πρόταση του Ευ. Βενιζέλου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για άλλο ένα «προσεκτικό» άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν για την ώρα η ΚΟ του κόμματος αποφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, αναγνώρισε ότι «μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά - σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο. Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος».

«Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε», πρόσθεσε, στέλνοντας «μήνυμα» στο ΣΥΡΙΖΑ να επιταχύνει τις προσαρμογές του στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής οικονομίας από τη θέση της κυβέρνησης: «Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Εχει ανακαλυφθεί πολύ πριν. Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση», επέμεινε ο Ευ. Βενιζέλος, ζητώντας παραπέρα σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ στο μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αποδοτικότερο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Σημειωτέον, και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», είπε σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση: «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, θα ψηφίζουμε ό,τι θεωρούμε ότι είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, προοδευτικά σχέδια για την ελληνική κοινωνία. Σε όλα αυτά θα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση, δε θα είμαστε ένα στείρο και συνεχές "όχι", όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και εντός του μνημονίου, αλλά και πριν το μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ