Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η αιματοχυσία συνεχίζεται

ΚΙΕΒΟ.--

Ενώ συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τους πολιτοφύλακες στην Ανατολική Ουκρανία και προχωράει η τέταρτη επιστράτευση έως και 50.000 εφέδρων (με προοπτική τους 104.000), η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να πραγματοποιηθεί μια νέα διεθνής συνάντηση. Γίνεται λόγος για συνάντηση των ΥΠΕΞ Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο για την κατάσταση στην Ουκρανία. Τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει η γερμανική κυβέρνηση, ωστόσο η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί ότι η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία έχει υπονομεύσει τις ελπίδες διεξαγωγής της.

Στην ίδια την Ουκρανία, οι μάχες έχουν επεκταθεί σε πόλεις σε μεγάλη ακτίνα από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ενώ στο Λουγκάνσκ χτυπήθηκε από πυροβολικό μια πολυκατοικία στην πόλη Στσάστι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να καταστραφούν τουλάχιστον 30 διαμερίσματα. Την επίθεση οι ουκρανικές αρχές αποδίδουν στους πολιτοφύλακες κάτι που αυτοί διαψεύδουν. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες οι τοπικές αρχές στις δύο αυτοονομαζόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι.

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας απέρριψε τις κατηγορίες ότι έχει στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σε ψήφισμα των 57 χωρών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καλεί τα συμπλεκόμενα μέρη σε κήρυξη νέας εκεχειρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ