Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12044


Δυνατό ΚΚΕ ή «λευκή επιταγή» στη συνέχιση του αντιλαϊκού δρόμου;

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη μαζική συγκέντρωση νέων που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο Σπόρτιγκ το Σάββατο

  • Στις 26 Γενάρη, μια νέα κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να βαδίσει στα ίδια χνάρια, της ΕΕ, των μονοπωλίων.
  • Δε θα δώσει πίσω στη νεολαία και στο λαό ούτε αυτά που έχασαν ούτε αυτά που μπορεί να έχουν ως δικαιώματα γιατί τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων, και αυτά τα δύο δε συμβιβάζονται. Γι' αυτό το ΚΚΕ δε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν την ονομάσουν.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει ανοχή από το ΚΚΕ, αλλά από το λαό και τη νεολαία. Γιατί τους θέλουν χειροπόδαρα δεμένους μετεκλογικά. Θέλουν «λευκή επιταγή», γιατί είναι δεσμευμένοι απέναντι σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ. Κι αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν και με τα ίδια αποτελέσματα.
  • Την επόμενη μέρα, οι νέοι και ο λαός χρειάζονται δυνατό το ΚΚΕ, σίγουρη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Δυνατό στη Βουλή για την ταξική πάλη, τη συμμαχία, την ανατροπή!

ΣΕΛ.  7   -   9

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κανένας εφησυχασμός...

Τέσσερις και μία μέρες έμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 25 Γενάρη. Και μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες έχουν δει και έχουν ακούσει πολλά. Η τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές είναι πάντοτε μία βδομάδα που ο λαός ακούει κυριολεκτικά τα πάντα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις υποσχέσεις. Αναφερόμαστε και σε άλλα, πλάγια μέσα, διαδόσεις, ψιθύρους, που επιστρατεύονται με στόχο να αποπροσανατολίσουν. Η μέχρι τώρα προεκλογική περίοδος αναδεικνύει ότι εργαζόμενοι, άνθρωποι απ' τα λαϊκά στρώματα ακούν με προσοχή τη φωνή του ΚΚΕ, προβληματίζονται, συμφωνούν με τις θέσεις του. Πολλοί συνεχίζουν ακόμα να έχουν επιφυλάξεις, ταλαντεύσεις, να επιδρούν στη σκέψη τους τα ψευτοδιλήμματα της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Δε χρειάζεται, λοιπόν, καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει να συνεχιστεί η επαφή, η συζήτηση σε ατομικό επίπεδο, στη συγκέντρωση, στη σύσκεψη, με αποφασιστικότητα και σχέδιο έως την τελευταία στιγμή, βάζοντας όλες τις δυνάμεις στη μάχη. Πρέπει αυτοί που θεωρούν ότι χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ να το στηρίξουν με την ψήφο τους χωρίς καμιά αναστολή.

Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει συστηματικά ότι τα εκβιαστικά και αποπροσανατολιστικά διλήμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως σκοπό να συγκαλύψουν την πραγματικότητα που είναι ότι και οι μεν και οι δε «εγγυώνται» τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια και την ΕΕ. Και οι δύο - η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ - «εγγυώνται» στο λαό μια «ελεγχόμενη» ανέχεια με ψίχουλα αντί για ανάκτηση απωλειών και δικαιώματα. Οποιος, λοιπόν, και να είναι κορμός της επόμενης κυβέρνησης το σίγουρο είναι ότι ο λαός θα συνεχίζει να θυσιάζει τα δικαιώματα, τις ανάγκες του στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Γι' αυτό το ΚΚΕ δηλώνει ότι την επόμενη μέρα το κύριο είναι με ποιους όρους θα διαμορφωθούν οι δυνατότητες δυνατής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πορεία, οργάνωσης και κινητοποίησης του λαού, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της πραγματικής ανατροπής. Ορος, λοιπόν, είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ στις 26 Γενάρη.

Ο λαός έχει ζήσει τις παραμονές εκλογικών αναμετρήσεων πολλά από όσους θέλουν να συκοφαντήσουν, να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Από όσους θέλουν να σταματήσουν έναν κόσμο από το να στηρίξει εκλογικά το Κόμμα. Και τι δεν έχουν πει παλιότερα: Στημένες προβοκάτσιες, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος, ότι όσα προτείνει είναι για τη Δευτέρα Παρουσία και, βέβαια, επιθέσεις φιλίας με απώτερους βρώμικους στόχους, μέχρι και την άποψη ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη την ψήφο, ότι τώρα κρίνεται η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και προβλέψεις δημοσκοπήσεων κ.λπ. Αυτά κι άλλα πολλά έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι, ειδικότερα εκείνοι που έχουν κάνει την επιλογή να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Ο στόχος να μην ενισχυθεί το ΚΚΕ είναι στόχος όλων αυτών που θέλουν την επόμενη μέρα των εκλογών ήσυχο το κεφάλι τους, να μην έχουν απέναντί τους ένα δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα παλεύει ενάντια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν, λοιπόν, οι οπαδοί, οι φίλοι, όσοι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές έχουν επιλέξει να στηρίξουν το ΚΚΕ. Γι' αυτό επαγρύπνηση, μέχρι το τελευταίο λεπτό.


ΑΘΗΝΑ
Την Πέμπτη 22 Γενάρη η κεντρική συγκέντρωση

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ.


ΣΕΛ.  3

Προσφορά

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΡΑ του Αθανασίου η σύζυγός του, η κόρη του και τα αδέλφια του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 5.000 ευρώ, ως δεύτερη δόση.Στο στόχαστρο της φασιστικής Χρυσής Αυγής η προεκλογική δράση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΣΥΡΙΖΑ και φορολογία: Οι σκόπιμες ασάφειες και η αντιλαϊκή σαφήνεια

ΣΕΛ.  15
Από το μνημόνιο της ΝΔ στο μεσοπρόθεσμο του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΕΛ.  11


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org