Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέτρεψαν πλειστηριασμό στη Νέα Ιωνία

Με κινητοποίηση χτες στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, αποτράπηκε ένας ακόμα πλειστηριασμός κατοικίας. Μια οικογένεια κινδύνεψε να χάσει το σπίτι της για χρέη που δεν είχε να πληρώσει απέναντι σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος κατέφυγε στα δικαστήρια που αποφάσισαν τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος της οικογένειας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ένας χώρος (στο παλιό Ν. Ηράκλειο) που ήταν χαρακτηρισμένος, για να χτιστεί σχολείο, τελικά δεν απαλλοτριώθηκε και αποδόθηκε στον ιδιώτη που ανήκε. Ο ιδιώτης με δική του πρωτοβουλία άνοιξε ένα δρόμο σε αυτόν το χώρο που εξυπηρετούσε την είσοδο σε διπλανή πολυκατοικία και στη συνέχεια ζήτησε από τους παρόδιους (αλλά και από το Δήμο) να τον αποζημιώσουν για το δρόμο που άνοιξε. Ετσι συσσωρεύθηκαν και τα χρέη της συγκεκριμένης οικογένειας που δεν μπορούσε να πληρώσει την αποζημίωση (αν και αποτελεί ερώτημα πώς ένας ιδιώτης ανοίγει ένα δρόμο, πράγμα που είναι ευθύνη του κράτους ή της Τοπικής Διοίκησης, και απαιτεί στη συνέχεια να αποζημιωθεί) και βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να χάσει το σπίτι της.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στο ΚΚΕ και δυνάμεις του Κόμματος έδωσαν χτες το «παρών» στην αγωνιστική κινητοποίηση που απέτρεψε τελικά τον πλειστηριασμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ