Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Ο δήμος διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί, παραμονές των βουλευτικών εκλογών, η χτεσινή δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Γεγονότα» και η σχεδόν άμεση αναπαραγωγή «είδησης» σε τοπικές - και όχι μόνο - ιστοσελίδες του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί «απόλυσης» εργαζόμενης από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τη δημοτική αρχή της Πάτρας, για σύμβαση μερικής απασχόλησης που είχε λήξει το 2009. Αμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Διοίκησης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Προγραμματισμού της δημοτικής ενότητας Ρίου, Διονύση Πλέσσα, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τη διευθύντρια της εφημερίδας «Γεγονότα». Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας, αναφέρεται ότι με προσωπική μου απόφαση προχώρησα σε απόλυση εργαζόμενης.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η απόλυση προϋποθέτει να υπάρχει οποιαδήποτε μορφή εργασίας της συγκεκριμένης εργαζόμενης, με την υπηρεσία του δήμου. Στην περίπτωση λοιπόν που αναφέρεστε, η σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης που υπήρξε έχει λήξει από τις 30/9/2009. Αυτό αποδεικνύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς επίσης και από τον Κοινωνικό Οργανισμό, ο οποίος έκτοτε δεν έχει αναθέσει στην υπόψη τότε συμβαλλόμενη κανενός είδους έργο στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" ή σε άλλου είδους εργασία. Κάναμε προσπάθεια να βρούμε τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμά της στην εργασία, που όμως προσέκρουσε στο υπάρχον αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που δε μας έδινε τέτοια δυνατότητα. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης ομηρίας και εκμετάλλευσης, αφού από το 2009 μέχρι σήμερα (όπως η ίδια δηλώνει) εργαζόταν με προφορική εντολή, χωρίς να αμείβεται, χωρίς ασφάλιση και άλλα δικαιώματα. Ετσι αντιμετώπιζαν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Θέση μας είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με μόνιμες σχέσεις εργασίας και προς αυτήν την κατεύθυνση στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Κυρία διευθύντρια.

θεωρώ ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία απαιτεί την ανάλογη προβολή της επιστολής μου, για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αυτό πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας, ανεξάρτητα του "υπερβάλλοντα ζήλου" ορισμένων που διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν συστηματικά την προσπάθεια που κάνουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του Καλλικράτη, που απαγορεύουν τις προσλήψεις και καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ