Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Βασίλης Πετρόπουλος

Συνδικαλιστής των ΟΤΑ

Αυτή η κυβέρνηση, η πολιτική των μνημονίων πρέπει να πέσει. Σ' αυτή τη θέση δε διαφωνεί κανείς. Επειδή πρέπει να φύγουν αυτοί, δε θα ξεχάσουμε και ό,τι ξέραμε για το τι είναι αριστερά. Η συνεπής αριστερά είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα των λαϊκών στρωμάτων, με θυσίες, με νεκρούς, με σημαία ματωμένη από το χέρι της αστικής τάξης.

Η συνεπής αριστερά κατηγορείται συστηματικά από τους αστούς για το ρομαντισμό, την ουτοπικότητα και την ανεδαφικότητα των προτάσεών της, παρότι η ανάλυσή της γίνεται πάνω σε επιστημονικά δεδομένα και με οδηγό τη μαρξιστική ανάλυση και δίνει τη μοναδική πραγματική διέξοδο. Η συνεπής αριστερά ούτε ακούει ούτε υπακούει στην επιθετική προπαγάνδα των αστών.

Υπάρχουν, όμως, και κομμάτια της αριστεράς που επηρεάστηκαν από την αστική προπαγάνδα. Η «αριστερά της ευθύνης», η «αριστερά του ρεαλισμού» κρατάει από τη δεκαετία του '70 με το λεγόμενο «ιστορικό συμβιβασμό», όπου πολλά πρώην ΚΚ και αριστερές οργανώσεις μπήκαν στη λογική του κυβερνητισμού και της «ρεάλ πολιτικής». Στην Ελλάδα, σε αυτό το δρόμο βάδισε το «ΚΚΕ Εσωτ.», η ΕΑΡ, ο ΣΥΝ, η ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτήν την πεπατημένη βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσει στην άκρη τα περί «πρωτοτυπίας» του εγχειρήματος. Ας αφήσει στην άκρη ανιστόρητες αναφορές περί «νέου ΕΑΜ». Το ΕΑΜ πάει πακέτο με τον ΕΛΑΣ. Ας αφήσουν στην άκρη οι συνιστώσες του τις λενινιστικές αναφορές περί «ενιαίου μετώπου», όταν το μόνο μέτωπο που κτίζουν είναι με την Τζάκρη, τη Μακρή, τον Λιβάνη, τον Βουδούρη και τον Καμμένο.

Το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησε την αριστερά με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί το ίδιο, με όχημα την «ενότητα της αριστεράς» και την αριστερή κυβέρνηση. Οσοι πιστεύουν το «να φύγουν αυτοί και ο ΣΥΡΙΖΑ ας κάνει και το 1% απ' αυτά που λέει» θα πρέπει να αναλογιστούν μήπως αν αυτό που σήμερα τους μοιάζει αρκετό, αύριο θα είναι λίγο. Γι' αυτό την επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νίκος ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ(2/2/2019)
«Αριστερές» απόψεις(9/2/2017)
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει «γην και ύδωρ» στα μονοπώλια(17/10/2015)
Διαδικτυακά «παπαγαλάκια»(8/7/2015)
Η δύναμη του λαού μπορεί να νικήσει ό,τι σήμερα του φαίνεται ανίκητο(11/6/2014)
Ο εκφυλισμός της «αριστερής» κυβέρνησης πριν καν κυβερνήσει(7/4/2013)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org