Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ»
Πρεμιέρα για το «Ο Θάνατος και η Κόρη»

Προχτές, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του βραβευμένου έργου του Αργεντίνου συγγραφέα Αριελ Ντόρφμαν «Ο Θάνατος και η Κόρη» στο θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ».

Η υπόθεση του έργου: Στη Χιλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ταυτόχρονα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μια γυναίκα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στην ψυχή και το σώμα της οι βασανιστές της δικτατορίας του Πινοσέτ. Ζει με τον άντρα της - έναν ανερχόμενο δικηγόρο και πολιτικό της μεταπολίτευσης - ο οποίος την βοηθά να ξεχάσει. Ολα όμως ανατρέπονται τη στιγμή που η γυναίκα αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού που τους επισκέπτεται, τον βασανιστή της και τον ανακρίνει με βίαιο τρόπο, ώστε να ομολογήσει ότι διετέλεσε μέλος της χούντας του Πινοσέτ. Θύμα και θύτης με διαιτητή τον δικηγόρο - πολιτικό βαίνουν σε επικίνδυνα μονοπάτια με ηθικά και συνειδησιακά διλήμματα, ακραίες συμπεριφορές και οδυνηρά παιχνίδια μυαλού.

Παίζουν: Ηρώ Μουκίου, Θοδωρής Γράμψας και Κώστας Μπάρας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος, Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου, Σκηνικά - Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς, Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος, Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς. Οι παραστάσεις είναι κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και για τους φοιτητές, τους μαθητές και τους άνεργους είναι 10 ευρώ.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ