Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγέλλουν απολύσεις και επίθεση στη ΣΣΕ

Τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την εταιρεία ανελκυστήρων «Σουκαράς ΑΕ» καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Κάνει λόγο για παράνομες και εκδικητικές απολύσεις, που έγιναν μετά την άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν ατομική σύμβαση τετράωρης εργασίας, όπως ζητάει ο εργοδότης, παραβιάζοντας τη Συλλογική Σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ στους ανελκυστήρες.

Μάλιστα, το Σωματείο σημειώνει πως ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι εκλεγμένος στη Διοίκηση του Συνδέσμου Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Αθηνών, που είναι μέλος της ΠΟΒΕΣΑ, της Ομοσπονδίας δηλαδή των εργοδοτών με την οποία έχει υπογραφεί η Σύμβαση.

«Θεωρούμε τις απολύσεις παράνομες και εκδικητικές και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων», τονίζει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και καλεί τους εργαζόμενους «να μη φοβηθούν και να μην υποκύψουν μπροστά στην τρομοκρατία των εργοδοτών, που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη τους σε βάρος του κάθε εργαζόμενου. Να οργανώσουν τον αγώνα τους, να παλέψουν μαζί με το Σωματείο τους σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, της ίδιας της ζωής τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ