Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέχρι τις 31 Γενάρη η έκθεση ζωγραφικής του Γ. Κακουλίδη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, με τον Γ. Κακουλίδη, στα εγκαίνια της έκθεσης
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, με τον Γ. Κακουλίδη, στα εγκαίνια της έκθεσης
Ο ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης επιστρέφει με μια ακόμη Εκθεση Ζωγραφικής στο Ιδρυμα «Μ. Κακογιάννης». Παρουσιάζονται 23 έργα του των δύο τελευταίων χρόνων, ακρυλικά, διαφόρων διαστάσεων, που αντλούν την έμπνευσή τους από ήρωες και μη του καιρού μας, πλάσματα, τοπία, αντικείμενα και όψεις του κόσμου που ιδανικά ισορροπούν ανάμεσα στο χρώμα και τις λέξεις, τη ζωγραφική και την ποίηση, αποκαλύπτοντας, αλήθειες, σκέψεις, αγάπες του καλλιτέχνη. Η Αγία Λουκία των Ματιών (2013), Οι ηλικίες του άντρα (2013), Στο κεφάλι του Γκέοργκ Τρακλ το ξημέρωμα (2014), Το βάζο του Γκαίτε (2014), Ο περίπατος του Ρεμπώ (2014), Ο βασιλιάς των σκύλων (2014), Η ζωή πίσω μου (2014), είναι οι τίτλοι κάποιων έργων της Εκθεσης του Γιώργου Κακουλίδη που επισημαίνει: «Οραμα: δύσκολη περίπτωση. Οψη, θέα, θέαμα του κόσμου, όσα είδα και αποτύπωσα εικαστικά παρουσιάζονται εδώ. Μια εργασία δύο ετών. Κοντά στην ποίηση ή παράλληλα μ' αυτήν, η ζωγραφική με βοηθά να ζω με τους ανθρώπους».

Ο Γιώργος Κακουλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και είναι γιος ζωγράφου και εγγονός γλύπτη. Εχει κάνει, μέχρι στιγμής εφτά εκθέσεις ζωγραφικής με μεγάλη επιτυχία. Στο χώρο της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί από το 1979. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τους συνθέτες Θάνο Μικρούτσικο, Νίκο Κυπουργό και Στάμο Σέμση.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Γενάρη. Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 18.00 - 22.00, στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος).


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ