Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Απαίτησαν ανάκληση της απόλυσης στην «Παμμακάριστο»

Κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Μάκρη

Από την κινητοποίηση στη Νέα Μάκρη
Από την κινητοποίηση στη Νέα Μάκρη
Με συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους» και «Απαιτούμε προσλήψεις και όχι απολύσεις», έγινε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα κινητοποίηση στη Νέα Μάκρη ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Ζαπαντιώτη Προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Ιδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Εργαζόμενοι του Ιδρύματος με το κλαδικό σωματείο, τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, έκαναν πορεία στην αγορά της πόλης. Κατήγγειλαν τη διοίκηση του Ιδρύματος για την τρομοκρατική απόλυση, για τη συνδικαλιστική δίωξη, για τον εμπαιγμό των εργαζομένων στο Ιδρυμα, καθώς και για την πολύμηνη απλήρωτη εργασία.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μαζεύτηκαν υπογραφές σε κείμενο συμπαράστασης από τους κατοίκους της πόλης, ενώ η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου κατατέθηκε ψήφισμα που ζητά την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην «Παμμακάριστο» με ανακοίνωσή του θυμίζει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (23/12/2014), τηρώντας επιθετική τακτική, αρνήθηκε να ακούσει τους εκπροσώπους των φορέων και στο τέλος αποχώρησε εξαπολύοντας ύβρεις. Δεν ανακοίνωσε την απόφασή της όχι μόνο στους συγκεντρωμένους φορείς, αλλά ούτε καν στους υπό απόλυση εργαζομένους, δηλώνοντας ότι η απόφαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «στις 29/12/2014 ανακοινώθηκε η απόλυση του ενός εκ των πέντε εργαζομένων με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους και σκορπίζοντας το φόβο "πως όποιος σηκώνει κεφάλι φεύγει", καθώς και να τους διασπάσει ρίχνοντας ανυπόστατες κατηγορίες στον απολυμένο συνδικαλιστή για ανάρμοστη συμπεριφορά τη στιγμή που ο εν λόγω εργαζόμενος είχε άριστες εκθέσεις από τους αρμόδιους προϊσταμένους για το έργο του.

Το μόνο του αμάρτημα είναι ότι διεκδίκησε τα δικαιώματα των παιδιών, των γονιών και των συναδέλφων. Οτι μπήκε μπροστά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, αφού μέχρι και πριν τα Χριστούγεννα παρέμεναν για 7 μήνες απλήρωτοι. Ο αγώνας μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου δε θα σταματήσει εδώ. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την ετοιμότητά μας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ