Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατάσχεσε επιδοτήσεις αγροτών ο Δήμος Λαγκαδά

Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Λαγκαδά του ΚΚΕ

Την απάνθρωπη ενέργεια της διοίκησης του δήμου, που προχώρησε στην κατάσχεση λογαριασμών αγροτών για χρέη προς το δήμο, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Λαγκαδά Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και ζητά να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά έστειλε εντολή στις τράπεζες να παρακρατήσουν από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες προχώρησαν στην κατάσχεση της 2ης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης από 303 αγρότες, για χρέη που είχαν προς το δήμο για νερό, δημοτικά τέλη, άρδευση.

Η ΚΟ Λαγκαδά του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ο Δήμος Λαγκαδά άφησε μέσα στις γιορτές και στο καταχείμωνο, χωρίς ευρώ, πάνω από 300 αγρότες. Αποδείχνεται έτσι, με τον πιο καθαρό τρόπο, πόσο βάσιμα το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η Τοπική Διοίκηση υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές, ότι είναι ένας ακόμα βασικός φοροληστρικός μηχανισμός. Η ΚΟ Λαγκαδά συμμερίζεται το δίκαιο αίτημα των αγροτών να τους επιστραφούν άμεσα τα ποσά από την ενιαία ενίσχυση.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και για τη δημοτική αρχή, και για όλους όσοι τόσα χρόνια τους εμπαίζουν, την ώρα που υλοποιούν την ΚΑΠ και τις αντιαγροτικές πολιτικές, που συναποφάσισαν στην ΕΕ όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτές τις επιλογές συμφωνούν όλα τα κόμματα και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Η μόνη διέξοδος για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους είναι το δυνάμωμα των αγώνων τους, αλλά και η πάλη για την ανατροπή των αρνητικών - για το λαό - συσχετισμών, η πολιτική και εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ