Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος «Standard Chartered» (που δραστηριοποιείται κύρια σε αναπτυσσόμενες αγορές των Ασίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις στο πλαίσιο περικοπών που κρίθηκαν αναγκαίες γιατί δεν εξασφαλίστηκαν τα αναμενόμενα κέρδη. Ο όμιλος έχει συνολικά 86.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες όλου του πλανήτη.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο άσχημος καιρός και η περιορισμένη ορατότητα εμπόδισαν χτες τη συνέχιση των ερευνών στο βυθό της θάλασσας της Ιάβα, όπου συνεργεία αναζητούν συντρίμμια και σορούς από το αεροσκάφος της «AirAsia» που όλα δείχνουν ότι κατέπεσε στην περιοχή στις 28 Δεκέμβρη.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ένας λιποτάκτης από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε τα σύνορα με την Κίνα και σκότωσε 4 ανθρώπους κατά τη διάρκεια ληστείας τον περασμένο μήνα, υπέκυψε στα τραύματά του, μετά από την επιχείρηση σύλληψής του από τις αρχές.

ΚΑΪΡΟ.-- Από τις 21 Μάρτη έως τις 7 Μάη θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε χτες βράδυ ο πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Νωρίτερα, αιγυπτιακό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ανακοινώσει στις 21 Απρίλη την ετυμηγορία για τη δίκη του ισλαμιστή ανατραπέντα Προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι που αφορά στην κατηγορία της υποκίνησης βίαιων αιματηρών διαδηλώσεων από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» το Δεκέμβρη του 2012 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με αποτέλεσμα το θάνατο 10 ατόμων.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας συγγραφέας και ιδρυτής της ιστοσελίδας «Free Saudi Liberals» Ραΐφ Μπαντάουι, πατέρας τριών παιδιών, που καταδικάστηκε προ μηνών σε 10ετή ποινή κάθειρξης, 1.000 μαστιγώματα και πρόστιμο περίπου 230.000 ευρώ για αποστασία και «εξύβριση του ισλάμ», θα υποβληθεί δημοσίως σε μαστίγωμα, σήμερα, μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην πόλη Τζέντα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κλειστά παρέμειναν και χτες εκατοντάδες σχολεία σε Σικάγο, Βοστόνη, Ντιτρόιτ, Ν. Υόρκη και Μινεσότα εξαιτίας του πολικού ψύχους που έπληξε για τρίτο 24ωρο τις ανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές έδειξε 40 βαθμούς υπό του μηδενός, επιδεινώνοντας τις προσπάθειες για επιβίωση χιλιάδων αστέγων και φτωχών νοικοκυριών.

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΤΥΝΙΔΑ.-- Το λιβυκό παρακλάδι των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» ανακοίνωσε χτες ότι εκτέλεσε τους δύο Τυνήσιους δημοσιογράφους που αγνοούνταν στη Λιβύη από τις 8 Σεπτέμβρη. Πρόκειται για τους Σοφιέν Σουράμπι και Νάντχιρ Κτάρι. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από τις αρχές της Τυνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ