Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψάχνουν για νεκρούς και στοιχεία στο «Norman Atlantic»

Συνεχίζονται οι έρευνες των ιταλικών αρχών στο κουφάρι του πλοίου «Norman Atlantic», που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Πρίντεζι, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεσοπέλαγα της Αδριατικής την Κυριακή 28/12/2014, ανοιχτά των Οθωνών.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς εμπειρογνώμονες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που συνεχίζουν να επικρατούν στα γκαράζ και σε άλλους χώρους, έχει ήδη ελεγχθεί ένα μεγάλο μέρος του πλοίου, πάνω από το 50%, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ωστόσο, τα συνεργεία των εμπειρογνωμόνων ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τα πιο χαμηλά καταστρώματα, τις καμπίνες που οι πόρτες τους είναι μπλοκαρισμένες και άλλα σημεία που παραμένουν επικίνδυνα. Στη διάθεση των αρχών είναι και το βασικό «μαύρο κουτί».

Σε ό,τι αφορά τις λίστες με τους επιβαίνοντες, από τις οποίες, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο πλοίο, θα προκύψει και ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων, το αλαλούμ συνεχιζόταν, με αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στις ελληνικές αρχές, τις ιταλικές και την εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο (ΑΝΕΚ).

Στο μεταξύ, πρόσθετες πληροφορίες για την κατάσταση του πλοίου και τη διαχείριση της πυρκαγιάς δίνουν οι μαρτυρίες όσων διασώθηκαν και επιστρέφουν ασφαλείς στις χώρες τους.

Τηλεοπτικός σταθμός της Ιταλίας πρόβαλε τη μαρτυρία ενός Αλβανού επιζώντος, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν όλες οι τσουλήθρες, το πλήρωμα ήταν ανεπαρκές να συντονίσει τη διάσωση, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο με νταλίκες και ψυγεία, ενώ δεν έγινε έλεγχος στα εισιτήρια κατά την επιβίβαση, καθώς ο απόπλους είχε καθυστερήσει κατά μία ώρα και υπήρχε βιασύνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ