Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΝΖΟΥΛ.-- Ο «Πρόεδρος» της δυτικοαφρικανικής Γκάμπια, Γιαχία Τζαμέ, δήλωσε χτες πως διατηρεί τον έλεγχο της εξουσίας έπειτα από την αποτροπή πραξικοπήματος πρώην αξιωματικών του στρατού από την προεδρική φρουρά στη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ομάδα ερευνητών από το ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» του Βερολίνου ανακοίνωσε χτες στη Ν. Υόρκη πως το πρώτο θύμα του αιμορραγικού ιού «Εμπολα», που ξέσπασε τον περσινό Δεκέμβρη στη νοτιοανατολική Γουινέα και πήρε διαστάσεις επιδημίας και σε άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, ήταν ένα δίχρονο αγόρι που μολύνθηκε από τον ιό όταν δέχθηκε επίθεση από νυχτερίδες, οι οποίες ήταν φορείς του «Εμπολα».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τρεις Υεμενίτες και δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι κρατούνταν στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ του Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόνια, μεταφέρθηκαν στο Καζακστάν, ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δύο Σέρβοι βρέθηκαν χτες νεκροί σε ανοιχτό χώρο, στην πόλη Ζάγιετσαρ της ανατολικής Σερβίας. Οπως διαπιστώθηκε, ο θάνατός τους προκλήθηκε από την παγωνιά. Είναι τα πρώτα θύματα της βαρυχειμωνιάς στη Σερβία, που πλήττεται από παγετό τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας έπεσε στους 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν ενώ στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ