Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για τους νέους εργαζόμενους

Από τη διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας στη Λίμα
Από τη διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας στη Λίμα
ΛΙΜΑ.--

Σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα προχώρησαν οι φορείς του λαϊκού κινήματος ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος επιφέρει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς εργασίας για τους νέους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ορίζει ότι δεν θα παίρνουν αποζημίωση αν απολυθούν στα πρώτα χρόνια δουλειάς και θα μειωθούν οι μέρες των διακοπών από 30 μέρες το χρόνο σε 15.

Τη Δευτέρα η κινητοποίηση συνδυάστηκε με μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, Λίμα, που είχε σταθμούς κυβερνητικά κτίρια και τα γραφεία της Συνομοσπονδίας των Βιομηχάνων, που στην ουσία ωφελούνται από τα νέα μέτρα. Επίσης, οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού για τις 15 Γενάρη. Οπως κατήγγειλαν οι οργανώσεις νεολαίας, ο λεγόμενος «νόμος Πουλπίν» διευρύνει ακόμα περισσότερο τη μερική απασχόληση, εντείνει την απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων που είναι ανύπαρκτες σε μια σειρά κλάδους, την υπερεκμετάλλευση ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων από 18 έως 24 χρόνων, την ακόμα μεγαλύτερη καταβύθιση των μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ