Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Τουλάχιστον 5 νεκροί άστεγοι από το ψύχος

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στην ...αναπτυγμένη Γαλλία, άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει μόνο στη Γαλλία αλλά και σε κάθε χώρα που τα μονοπώλια έχουν την εξουσία, που το καπιταλιστικό κέρδος κυριαρχεί, που άνθρωποι πετιούνται σαν τα σκουπίδια στο δρόμο, στο περιθώριο. Από το περασμένο Σάββατο, όπως ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, πέντε άστεγοι έχουν βρεθεί νεκροί λόγω του σφοδρού ψύχους.

Γίνεται λόγος για δύο άστεγους που απανθρακώθηκαν χτες, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υπό κατάληψη κτίριο σε περιοχή του Παρισιού, στο οποίο κατέφυγαν εξαιτίας του ψύχους και φαίνεται πως επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5.30 στο εγκαταλειμμένο αυτό κτίριο, που βρίσκεται στο Μπρι-Κοντ-Ρομπέρ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας.

Ενας επίσης άστεγος πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε μια ανατολική συνοικία του Παρισιού. Ο ηλικίας 50 ετών βρέθηκε γύρω στις 9 το βράδυ «σε κατάσταση υποθερμίας» και υπέστη καρδιακή προσβολή, δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που τον περισυνέλεξαν, όταν όμως ήταν ήδη αργά. Το Σάββατο, επίσης, 29χρονος άστεγος είχε βρεθεί νεκρός σ' ένα Λύκειο του Ντουέ (βόρεια Γαλλία), στο οποίο είχε καταφύγει. Υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ενας άλλος άστεγος, ένας 46χρονος Βέλγος, βρέθηκε επίσης νεκρός την Κυριακή, μέσα στη σκηνή του στο Μαντελιέ-λα-Ναπούλ, κοντά στη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία), «ένας θάνατος που οφείλεται στο κρύο σε συνδυασμό με το αλκοόλ», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ