Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δε «χαλαρώνει» με τίποτα

Τα είπε όλα ο Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, όπου δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες εκλογές: «Η Ελλάδα κατάφερε μέσα σε δυόμισι χρόνια να γίνει πάλι αξιόπιστη και σταθερή. Κατάφερε να ανέβει δεκάδες θέσεις ανταγωνιστικότητας στη διεθνή κατάταξη. Κατάφερε να νικήσει τα ελλείμματα και για πρώτη φορά να συντάξει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Κατάφερε να ελέγξει το χρέος της. Κατάφερε πλέον να βγει στην ανάκαμψη μετά από έξι ατέλειωτα χρόνια ύφεσης. Θέλω να σας συγχαρώ γι' αυτό το έργο σας. Που το αναγνωρίζουν οι πάντες διεθνώς (...) Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε ολόκληρο το προεκλογικό διάστημα. Οι πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη περιπέτεια, αλλά δική μας δουλειά είναι να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους (...) Περιμένω όλοι να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται». Καθαρή αποτύπωση των όσων πέτυχε υπέρ της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, σαφής διαβεβαίωση σε ξένα και ντόπια αστικά επιτελεία ότι θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο προάσπισης των συμφερόντων τους, με εξαΰλωση σε ό,τι απέμεινε από δικαιώματα των εργαζομένων, απρόσκοπτη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στο μονόδρομο των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Παρεξηγήσεις και εξηγήσεις

Ο Γ. Μηλιός βγαίνει απ' τα ρούχα του στο άκουσμα της κατηγορίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συσχετίζεται με τον κομμουνισμό. Ξεκαθαρίζει λοιπόν στο δίκτυο CNBC ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος ότι αυτή η κατηγορία συνιστά προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ακόμα παραπέρα, σπεύδει να διευκρινίσει, μιας και διατυπώθηκε μετά τις επαφές που είχε μαζί με τον Γ. Σταθάκη στο Σίτι του Λονδίνου με εκπροσώπους μονοπωλιακών ομίλων, ότι αυτή η κατηγορία «δεν αντανακλά το κλίμα της συζήτησης στο Λονδίνο». Εμείς δεν ήμασταν παρόντες στα συμπόσια στο Σίτι, που άλλωστε ήταν κλειστά και η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με τα πλέον αυστηρά κριτήρια, αλλά απ' όσα έγιναν γνωστά ως προς το περιεχόμενο των διαπιστευτηρίων που κατέθεσαν εκεί, πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ ζωηρή φαντασία για να τους κατηγορήσει για ...ροπή προς τον κομμουνισμό.

Για να μη μείνει ίχνος αμφιβολίας, ο Γ. Μηλιός ξεκαθαρίζει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταθεροποιήσει την ελληνική κοινωνία και να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει στήριξη με κάθε μέσο του ντόπιου κεφαλαίου και των κερδών του, ψίχουλα στην ακραία φτώχεια.

Υποκριτικοί τεμενάδες στην Κυριακή αργία

«Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες από τον "Ιανό" και τον "105,5 Στο Κόκκινο" θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου, 12 με 1 το μεσημέρι». Με αυτό το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε πριν τα Χριστούγεννα, ο «Ιανός» ενημέρωνε για τη συνεργασία του με το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν την προχτεσινή επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές που αντιδρούσαν στη λειτουργία του βιβλιοπωλείου την Κυριακή, μέρα αργίας. Εκείνη τη μέρα (28/12), σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου του «Ιανού», ήταν προγραμματισμένη μια από τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο και το «Κόκκινο». Αυτό σημαίνει ότι ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά αποδέχτηκε να γίνει η εκδήλωση την Κυριακή 28/12, μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε με τροπολογία της τελευταίας ώρας να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, ρίχνοντας ένα ακόμα βόλι στην αργία της Κυριακής. Μετά απ' όλα αυτά, η ανακοίνωση του «Κόκκινου» ότι διακόπτει την εμπορική συνεργασία με τον «Ιανό», εξαιτίας της επίθεσης των ΜΑΤ και οι τεμενάδες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυριακή αργία, μόνο σαν υποκρισία (αν όχι σαν κοροϊδία) μπορούν να εκληφθούν...

Φοιτητές που θα «καταναλώνουν»

Στα παλιά... καλά δοκιμασμένα «επιχειρήματα» για τη συμβολή των πανεπιστημίων στην τόνωση της τοπικής... κατανάλωσης κατέφυγε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου για τα τμήματα με δίδακτρα που ιδρύονται για ξενόγλωσσους φοιτητές.

«Είμαστε σε μία ιστορική στιγμή. Το οφείλετε στους πολιτικούς της Χίου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Φανταστείτε αυτούς τους φοιτητές που θα είναι στη Χίο τους λεγόμενους "νεκρούς" μήνες, που θα καταναλώνουν, αυτά τα τμήματα θα προσελκύουν νέους επιστήμονες από το εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων. Διαβεβαίωσε δε ότι δε θα κοστίσουν τίποτα τα νέα τμήματα που φτιάχνονται για φοιτητές εκτός ΕΕ, γιατί θα έχουν δίδακτρα «για να αυτοχρηματοδοτούνται τα ιδρύματα».

Η «παροχή» στην τοπική οικονομία με τους φοιτητές - «χειμερινούς τουρίστες» δεν είναι βέβαια τίποτα μπροστά στον οδοστρωτήρα που εξαπολύει η ίδια πολιτική στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, με την επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα και το μέλλον της νεολαίας, στην οποία επίσης «οφείλει» ο λαός να απαντήσει.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org