Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με νόθα αντιπροσώπευση το έκτακτο συνέδριο της ΠΝΟ

Πραγματοποιήθηκε χτες το Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ και το 29ο Εκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο, για την τροποποίηση του καταστατικού της. Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού απέρριψαν όλες τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων, κόντρα στη θέληση και τις διαθέσεις των ναυτεργατών.

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι με βάση τους ψηφίσαντες στα ναυτεργατικά σωματεία, το σώμα των αντιπροσώπων θα έπρεπε να είναι 103. Με βάση όμως τους περιορισμούς που θέτει το καταστατικό της ΠΝΟ, ήταν 67, αποκλείοντας 36 αντιπροσώπους. Σε 7 ναυτεργατικά σωματεία δεν εφαρμόζεται καν η απλή αναλογική στο καταστατικό τους και έχουν αποκλειστεί από το ΕΚΠ. Ο λόγος είναι ότι δεν εφαρμόζουν ούτε τα ελάχιστα που προβλέπει ο ν. 1264/1982 για τα σωματεία, ενώ ακολουθούν τον ν. 330/1976 και Βασιλικά Διατάγματα που ισχύουν για τους ναυτεργάτες κατ' απαίτηση των εφοπλιστών.

Από τις ταξικές δυνάμεις καταγγέλθηκε η διγλωσσία, ο φαρισαϊσμός και ο υπονομευτικός ρόλος του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που παίζουν στο ναυτεργατικό κίνημα. Ακόμα και όταν παίρνουν αποφάσεις, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των ναυτεργατών, στην πράξη τις υπονομεύουν.

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να απορρίψουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απομονώσουν τις δυνάμεις του συμβιβασμού, της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ