Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Διαμαρτυρία αύριο για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση των υποδομών

Από παλιότερη κινητοποίηση στο ΕΚΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση στο ΕΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν αύριο, στη 1 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι Λαϊκές Επιτροπές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) - πρώην Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) - και την εμπορευματοποίηση της ανάγκης για αποκατάσταση των τραυματιών και των ασθενών.

Σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι το μοναδικό κρατικό ίδρυμα, που διαθέτει τα 130 από τα 200 κρεβάτια αποκατάστασης που υπάρχουν σήμερα στο δημόσιο τομέα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας υπάρχει ανάγκη σήμερα για 2.000 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης. Η υποχρηματοδότηση του ΕΚΑ έχει ως συνέπεια την τραγική έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Τον περασμένο Μάη, διακόπηκε οριστικά και η λειτουργία του κολυμβητηρίου, με αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς, αλλά και για τους κατοίκους των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που το χρησιμοποιούσαν για την άθλησή τους.

Να σημειωθεί ότι η πισίνα είναι βασικό θεραπευτικό μέσο σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, όμως και πριν το κλείσιμο χρησιμοποιούνταν περιορισμένα για τις ανάγκες των ασθενών, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Η εισροή νερού λόγω της πρόσφατης νεροποντής επιδείνωσε τα τεχνικά προβλήματα του κολυμβητηρίου, αλλά και άλλων υποδομών, επειδή δεν είχαν γίνει τα αναγκαία έργα συντήρησης και υποστήριξης.

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης απαιτούν: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης του Κέντρου. Να γίνει άμεσα τεχνική επιθεώρηση στο κολυμβητήριο και στις άλλες υποδομές και να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Να λειτουργήσει το κολυμβητήριο με τις ανάλογες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ