Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ - ΟΤΑ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Οι εκλογές για αντιπροσώπους στα δύο Υπηρεσιακά Συμβούλια των Δήμων Ν. Λάρισας ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ - ΟΤΑ σε πρώτη δύναμη με ποσοστό 35,4% και 249 ψήφους, παρά τη μικρή συμμετοχή (34%). Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη τους και τονίζει:

«Μια υπόσχεση δίνουμε, ότι θα είμαστε πάντα παρόντες ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ - ΟΤΑ, υπερασπιζόμενοι πάντα τα συμφέροντα των εργαζομένων, ξεσκεπάζοντας το ρόλο των διορισμένων πλειοψηφιών, αλλά και τη στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σπέρνουν αυταπάτες.

Παλεύοντας ενάντια στις αυταπάτες που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα, που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική, θα βάζει στην πρώτη γραμμή την ανατροπή της αλλά και όλων των διαχειριστών που την υπηρετούν, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων».

Στο μεταξύ, ως ενιαία παράταξη «κατέβηκαν» στις αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στη Μαγνησία οι παρατάξεις που υποστηρίζονται από δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, απέναντι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ - ΟΤΑ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο. Το ψηφοδέλτιό τους ψηφίστηκε από 183 εργαζόμενους (107 το 2012) και στους αορίστου χρόνου από 86 (30 το 2012). Αποκαλυπτικά είναι τα λόγια του ΠΑΣΚίτη αντιπροέδρου του Συλλόγου, Απ. Τζουρβατζή, κατά την καταμέτρηση των ψήφων, που είπε: «Ο ρόλος μου επετεύχθη, αφού κατάφερα να ενώσω σε μια ενιαία όλες τις παρατάξεις του προεδρείου του Συλλόγου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ