Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνέλευση σήμερα στα «Ελληνικά Λιπάσματα» στην Καβάλα

Την ανάγκη μόνιμοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι να παλέψουν ενιαία και να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα, απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Ελληνικά Λιπάσματα» στην Καβάλα, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 17/12.

Σε μια περίοδο που η παραγωγή του εργοστασίου είναι στο φουλ και οι πωλήσεις αντίστοιχα, η εργοδοσία καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζομένων μέχρι και τρεις μήνες. Την ίδια ώρα, το ΔΣ του Σωματείου απορρίπτει κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης και, καλλιεργώντας τη διάσπαση, αφήνει απέξω τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τη στάση του ΔΣ του Σωματείου. Οπως αναφέρουν, «τηρεί στάση αναμονής - συμβιβασμού, καλλιεργεί στους εργαζομένους την αντίληψη της "συνήθειας" στην αργοπορία στη μισθοδοσία, έχει την αντίληψη ότι όλα θα λυθούν με τις διαπραγματεύσεις, παλεύει για αιτήματα της εργοδοσίας όπως με το φόρο στο φυσικό αέριο, δεν παίρνει θέση υπέρ των εργολαβικών» στα δίκαια αιτήματά τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους μαζί να παλέψουν για να πληρώνονται κανονικά, για άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων που χρωστάει στους συναδέλφους συνταξιούχους και σε αυτούς που θα βγουν τώρα στη σύνταξη, άμεση καταβολή των εισφορών που χρωστάει η διοίκηση της εταιρείας προς τους εργαζομένους.

Επίσης, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καμία μείωση των αποδοχών στους εργολαβικούς (επίδομα γάμου, ειδικοτήτων κ.λπ.), μισθούς, ένσημα, ασφάλιση, επιδόματα, τριετίες, με βάση τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία, σε όλους χωρίς εξαίρεση τους εργαζομένους του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ