Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ
Απέρριψαν την πρόταση για αναπλήρωση των απωλειών

Αποκαλυπτική η στάση τους στο χτεσινό ΔΣ της Ομοσπονδίας

Την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό να παρέμβουν στις εξελίξεις, να οργανωθεί η πάλη ενάντια στη νέα επίθεση, τόνισαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο χτεσινό ΔΣ της ΟΛΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσαν ζήτημα για την οργάνωση κινητοποιήσεων, με αιτήματα αιχμής την αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα προηγούμενα χρόνια (επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, του 13ου και 14ου μισθού, να αρθούν οι περικοπές στο εφάπαξ και στα ασφαλιστικά ταμεία).

Η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ βρήκε απέναντι τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) και των «Παρεμβάσεων», που διαφώνησαν με τη διατύπωση αιτήματος από την πλευρά της Ομοσπονδίας για αναπλήρωση των απωλειών! Αρχικά, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν ότι τα αιτήματα του κλάδου έχουν διαμορφωθεί από το συνέδριο και ότι τέτοιο αίτημα - για αναπλήρωση των απωλειών - δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Στη συνέχεια, άλλαξαν ρότα και μαζί με τις «Παρεμβάσεις» δήλωσαν ότι το αίτημα του συνεδρίου για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων είναι αρκετό και δεν χρειάζεται να διαμορφωθεί αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών.

Στην ουσία, πίσω από τα προσχήματα και τις μεθοδεύσεις βρίσκεται η προσπάθεια να μην ορθώσει το κίνημα ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική, να μη διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αλλά να αποδέχεται τα ψίχουλα για τη διαχείριση της «ακραίας φτώχειας», που προσφέρει η τωρινή κυβέρνηση και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωπός τους δήλωνε στη χτεσινή συνεδρίαση, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, η ίδια η στάση του κλάδου, θα κριθεί από την εκλογή ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας...

Στη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ) διακρίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει τους εργαζόμενους να προσαρμόζουν τις ανάγκες τους στο «ρεαλισμό» της αστικής διακυβέρνησης, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο μεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αποφασίστηκε να προταθεί στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας η διαγραφή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος, παρά τις αποφάσεις και τη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών, προσπαθεί με αυταρχικούς τρόπους να επιβάλει την «αξιολόγηση», πρόταση που καταψήφισαν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Επίσης, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καταδικάσει την προκλητική κίνηση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει στο κολέγιο Deree να αυτοδιαφημίζεται στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ