Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τους εμποδίσουμε!

Με πανκινητοποίηση οργανώνονται οι διαδηλώσεις που εξάγγειλε το ΠΑΜΕ για την Κυριακή

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, μπροστά στα νέα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, που επιχειρούν νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Από χτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, υλοποιούν την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη. Διαμηνύουν πως οι εργαζόμενοι δε θα χαρίσουν τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, δε θα επιτρέψουν την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δε θα υποταχθούν στις αξιώσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, αλλά θα απαντήσουν με την οργάνωση και την πάλη τους. «Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!»: Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε κάθε σωματείο, συνταξιουχική οργάνωση, σύλλογο γυναικών και νεολαίας, σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που πρέπει να πάρει τη θέση στον αγώνα αυτό.

Χτες, στην Αθήνα, συνδικάτα έκαναν διαβήματα στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη πήγαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).

Χτες, επίσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε μια σειρά πόλεις. Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα πανεξόρμησης και ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς. Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες προγραμματίζονται και το Σάββατο, με στόχο να φτάσει πλατιά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις που οργανώνει την Κυριακή, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, σε όλη τη χώρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων του νομού στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Στη Λάρισα, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους προς το διοικητή του ΙΚΑ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της πόλης από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στο Βόλο, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έκανε χτες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Συνεχίζει το πρόγραμμα δράσης της, σήμερα, με πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς, με στόχο να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται και να φτάσει παντού το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Κυριακής, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Καλεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Τετάρτη στις 10/12, στις 10 π.μ.

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Φθιώτιδας οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στη Λαμία (πλατεία Ελευθερίας). Επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή προχωρούν σήμερα σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς: Στη Λαμία στο εργοστάσιο της «Τσιπίτα», σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Στη ΛΑΡΚΟ, στα εργοστάσια της Αταλάντης και την επιχείρηση «ΠΑΚΟ ΑΕ».

Κινητοποιήσεις αύριο, Σάββατο

Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν και αύριο, Σάββατο, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.

  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αγ. Σοφίας.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πεζόδρομος Κομνηνών). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμαριάς.
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, οργανώνει πικετοφορία στις 11 π.μ., με αφετηρία την πλατεία Αμερικής.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, καλεί σε πικετοφορία στις 10.30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της (Αρτέμιδος 8, παλιό τέρμα).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, οργανώνει 3 μαζικές εξορμήσεις στις 11 π.μ. στις γειτονιές, με αφετηρία τα παρακάτω σημεία: Τζων Κένεντυ και Πελασγίας, πλατεία Δέγλερη και πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.
  • Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικά ραντεβού σε μια σειρά πόλεις (2022-01-13 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις (2016-01-09 00:00:00.0)
Πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα ενάντια στην «τράπεζα θεμάτων» (2014-07-09 00:00:00.0)
Τριήμερο διαρκούς δράσης (2011-03-20 00:00:00.0)
Στο φουλ οι προετοιμασίες (2011-02-09 00:00:00.0)
Καθημερινή και μαζική δράση για την απεργία (2007-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ