Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα «σαραβαλάκια» του ΕΚΑΒ

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Διεκδικούν να ανανεωθεί ο στόλος των ασθενοφόρων, διότι, όπως καταγγέλλουν, αρκετά από αυτά είναι προβληματικά, λόγω παλαιότητας, και επικίνδυνα για τη μεταφορά των ασθενών.

Το θέμα για τα παλιωμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Στην Ερώτηση αναφέρουν: «Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κάνει όλο και πιο δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, με επικίνδυνες συνέπειες για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους σε αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, εξαιτίας των γερασμένων και επικίνδυνων ασθενοφόρων. Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης διαθέτει 60 ασθενοφόρα, εκ των οποίων μόνο τα 23 και δύο μηχανές βγαίνουν σε κίνηση. Επίσης, σε κίνηση βγαίνουν και οι δύο κινητές μονάδες, οι οποίες όμως χρονολογούνται από το 1997 και σύμφωνα και με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης χρειάζονται αντικατάσταση. Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς είναι αναγκασμένοι να βγάζουν στην κυκλοφορία ασθενοφόρα τα οποία χαλάνε στη μέση του δρόμου, ακόμη και την ώρα της διακομιδής ενός επείγοντος περιστατικού, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών και διασωστών. Για την αντικατάσταση των παλιών ασθενοφόρων, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο των οποίων θα "παραδώσουν" στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης τα πρώτα έξι ασθενοφόρα, τα οποία έχουν συμπληρώσει 500.000 χιλιόμετρα και είναι ακατάλληλα πλέον για διακομιδές. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλα οκτώ ασθενοφόρα, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν ήδη συμπληρώσει 470.000 χιλιόμετρα, ενώ ο διαγωνισμός για την αγορά νέων ασθενοφόρων εκκρεμεί εδώ και επτά χρόνια. Επιπλέον, προβλήματα αντιμετωπίζουν με την προμήθεια των ανταλλακτικών, η οποία καθυστερεί πάρα πολύ, ενώ παράλληλα στο συνεργείο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη έχουν μείνει μόνο δύο τεχνικοί».

Και η Ερώτηση καταλήγει: «Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση προμήθεια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης με τα απαραίτητα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες, προκειμένου να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού της περιοχής στον τομέα της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ