Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι τευτλοπαραγωγοί που διεκδικούν να αποζημιωθούν για τους 20.000 τόνους τεύτλων που παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια, καθώς και να πληρωθούν για το σύνολο της παραγωγής που ήδη παρέδωσαν.

Κατήγγειλαν ότι 20.000 τόνοι τεύτλα παραμένουν ασυγκόμιστα εξαιτίας της διαχείρισης της συγκομιδής των τεύτλων από την εταιρεία και των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην παραλαβή του προϊόντος στο εργοστάσιο στο Πλατύ. Και τονίζουν πως το πρόβλημα θα είχε αποφευχθεί αν λειτουργούσαν και τα άλλα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα και Σέρρες.

Στο μεταξύ, η ΕΒΖ χρειάζεται τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τα οφειλόμενα της φετινής καμπάνιας αλλά και τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, απαιτούνται τουλάχιστον 17 εκ. για να πληρωθούν παραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς, 5 εκ. για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη φετινή καμπάνια και 8 εκ. για τις υποχρεώσεις της στη ΔΕΠΑ. Η ΕΒΖ έχει καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς ήδη από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση της ΕΒΖ να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες θα εκτινάξει στα ύψη το παραγωγικό κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ