Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Σε απολογία σήμερα γιατί δε συμβάλλει σε απολύσεις

Ενώπιον του Πταισματοδίκη έχει κληθεί να παρουσιαστεί σήμερα ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης, ως απολογούμενος για την άρνησή του να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων του Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και να συμβάλει έτσι σε απολύσεις.

Ο δήμαρχος δε θα παραστεί ο ίδιος, αλλά θα αποστείλει, μέσω των συνηγόρων του, το υπόμνημα που κατέθεσε και στην προανάκριση, στο οποίο αναφέρεται η σαφής θέση της δημοτικής αρχής να μην υποχωρήσει. «Ο δήμαρχος με το βλέμμα στραμμένο στις εκατοντάδες των εργαζομένων και τις οικογένειές τους δηλώνει πως η Δημοτική Αρχή δεν θα υποχωρήσει και δεν πρόκειται να συμβάλει σε απολύσεις. Θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους τις απειλές και τις τυχόν ποινές, επειδή δεν συμμορφώνεται με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται ότι για τη Δημοτική Αρχή, προτεραιότητα παραμένει:

  • Η πλήρης κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Η ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Γι' αυτό εναντιωνόμαστε στις απολύσεις, μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, γι' αυτό στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια που διεκδικούν τη δουλειά τους, γι' αυτό αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων που δουλεύουν στο Δήμο μας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ